VMVT praneša, kad dėl planinio patikrinimo metu nustatytų pažeidimų laikinai sustabdyta Nidoje esančios UAB „Ketvirta kopa“ kavinės (Taikos g. 5, Neringa) veikla.

Be jau minėtų pažeidimų, kavinėje taip pat neužtikrinamas savikontrolės sistemos vykdymas – nebuvo vandens tyrimo protokolo, naudojami termometrai be metrologinės patikros. Speciali patalpa valymo inventoriui laikyti neįrengta. Trūko priemonių gamybos paviršiams, inventoriui plauti ir dezinfekuoti. Indai kokteiliams buvo plaunami naudojant skystą muilą rankoms. Dvi barmenės dirbo neturėdamos sveikatos pažymėjimų, neišklausę higienos žinių kursų, nedėvėjo darbo aprangos. Kai kurie darbuotojai asmeninius drabužius ir rankines laikė maisto tvarkymo vietoje.

Dėl nustatytų pasikartojančių, vangiai šalinamų pažeidimų, Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė griežtą sprendimą – laikinai stabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą. Atsakingam asmeniui bus skirta bauda, o pradėti vėl dirbti kavinė galės tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)