Vyriausybė posėdyje pritarė ir kartu su Mažųjų bendrijų įstatymo projektu pateiktiems 16 susijusių įstatymų projektų, kuriuos priėmus būtų įtvirtinta teisė įmonei persitvarkyti į mažąją bendriją, reglamentuojamas mažosios bendrijos dalyvio priverstinis pasitraukimas, sprendžiami su paprastesniu mažosios bendrijos buhalterinės apskaitos tvarkymu ir finansinių ataskaitų sudarymu susiję klausimai ir kt.

Vyriausybė tikisi, kad mažosios bendrijos sukūrimas prisidės prie verslo aplinkos gerinimo. Numatoma, kad mažosios bendrijos steigėjais (nariais) galės būti tik fiziniai asmenys.

Planuojama, kad mažoji bendrija bus itin patraukli todėl, kad šiai teisinei formai siūloma nenumatyti minimalaus kapitalo reikalavimo. Mažųjų bendrijų įstatymo projekte siūloma įtvirtinti galimybę gauti išmokas kaip avansu išmokamą pelną, o mažosios bendrijos pelną paskirstyti ne tik pasibaigus mažosios bendrijos finansiniams metams, bet ir už trumpesnį nei finansiniai metai laikotarpį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)