• Buvo Vyriausybės spaudimas

    Informacinių technologijų bendrovių asociacijos "Infobalt" prezidentas Robertas Tamulevičius teigiamai vertino naują telekomo paslaugą.

    Ekspertų teigimu, JAV plačiai paplitęs fiksuotas mokestis už internetą yra viena pagrindinių didžiulės pasaulinio kompiuterių tinklo skvarbos Jungtinėse Valstijose priežasčių.

    Rinkoje - sujudimas

    "Pagaliau iškovojome internetą už fiksuotą mokestį. Svarbu, kad telekomas nenuskalpuotų verslininkų, teikiančių interneto paslaugas", - sakė R.Tamulevičius. Pasak jo, būtina, kad telekomas, turintis fiksuoto ryšio monopolį, sudarytų galimybę teikti analogiškas paslaugas ir kitiems interneto teikėjams.

    Vienos didžiausių Baltijos šalyse interneto įmonių "Delfi" įmonės Lietuvoje direktorius Pranas Slušnys teigė, jog "Lietuvos telekomas", vadovaudamasis konkurencinėmis taisyklėmis, turės pasiūlyti analogišką kainų sistemą visiems šalies interneto teikėjams.

    P.Slušnio nuomone, "Delfi" išliks konkurencinga siūlydama paslaugas vidutiniam vartotojui, kuris naudojasi internetu 10-15 valandų per mėnesį.

    "Naujos telekomo kainos įdomios ir patrauklios. Vienintelis minusas - jie pereina prie standartinio paslaugos teikimo būdo pasirašant sutartis, o šioje srityje mes turime daugiau patirties. Daugeliui "Tako" vartotojų bene labiausiai ir patiko galimybė laisvai prisijungti prie interneto, nepasirašinėjant jokių sutarčių", - sakė P.Slušnys.

    Buvo Vyriausybės spaudimas

    Apie "Lietuvos telekomo" galimybę teikti internetą vien už fiksuotą mėnesinį mokestį pirmasis viešai prakalbo ekspremjeras Andrius Kubilius, spalio pabaigoje pareiškęs, kad Vyriausybė ieškos galimybių susitarti su telekomu dėl tokio apmokėjimo būdo.

    "Lietuvos telekomo" generalinis direktorius Tapio Paarma tuomet pareiškė, kad bendrovė paskelbs apie fiksuotą mokestį už internetą dar iki 2001 metų, tačiau neigė, jog tai daryti paskatino Vyriausybė.