Biržos skelbiamo Litin indekso vertė padidėjo 2,33 proc. iki 421,46 punkto, o Litin-A ir Litin-10 sumažėjo atitinkamai 0,18 proc. iki 1114,43 punkto bei 0,15 proc. iki 1014,58 punkto.

Centrinėje rinkoje prekiauta 16 bendrovių akcijomis. Iš jų šešių akcijų kaina padidėjo, taip pat šešių akcijų - sumažėjo, keturių akcijų kaina nepakito. Centrinės rinkos akcijų apyvarta buvo 630,7 tūkst. litų.

"Lietuvos telekomo" akcijų kaina išaugo 3,83 proc. iki 1,90 lito, centrinėje rinkoje akcijų parduota už 287,4 tūkst. litų.

"Telekomo akcijų kainos judėjimo kryptis keičiasi į teigiamą pusę", BNS sakė "Hansabanko" makleris Tomas Andrejauskas.

Jo teigimu, permainos į gerąją pusę buvo juntamos jau baigiantis antradienio prekybai, o vėliau jas dar labiau sustiprino bendrovės paskelbti trijų ketvirčių veiklos rezultatai. "Lietuvos telekomas" per tris ketvirčius uždirbo 211 mln. litų grynojo pelno.

"Esant dabartinei kainai arba telekomo veiklos rezultatai yra per geri, arba akcijų kaina per maža. Manau, kad telekomo akcijos dabar turėtų po truputį brangti", sakė makleris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją