Vertybinių popierių ir piniginės sąskaitas atidarančių Vilniaus banko ir FMĮ “Supremos” atstovų teigimu, akcijų įsigijimu domimasi labai aktyviai.

“Nors dar tik pradžia, tačiau skambinančių ir besidominčių labai daug, o tarp jų yra ir atsidariusių sąskaitas”,– VŽ sakė Mindaugas Kulbokas, Vilniaus banko finansų makleris.

Pasak jo, labiausiai telekomo akcijomis domisi fiziniai asmenys iš Vilniaus ir Kauno. “Supremos” atstovų teigimu, telekomo akcijoms neabejingi ir Estijoje bei Latvijoje.

Ponas Kulbokas prognozavo, kad prieš registracijos pabaigą, kadangi "lietuviai yra snaudžianti tauta”, gali kilti tikras ažiotažas.

Nemokamų sąskaitų atidarymas bei registracija baigsis gegužės 26 d. Jau gegužės 29 d. telekomo privatizavimo patarėjai turėtų paskelbti akcijų pardavimo kainos intervalą, po to bus pradėtos priiminėti paraiškos.

Smulkūs pirkėjai paraiškas galės pateikti iki birželio 7 d., instituciniai investuotojai – iki birželio 9 d. Viešojo akcijų pasirašymo būdu iš viso parduodamas 35,03% telekomo akcijų paketas.

Užbiržinėje rinkoje parduodant nedidelius telekomo akcijų paketus už akciją mokama po 3,50 Lt, už stambius (apie 50.000 akcijų) – po 3,70 Lt už akciją.

Pasak finansų maklerių, šiuo metu prekyba telekomo darbuotojų akcijomis yra aprimusi, nes rinka laukia pasirodant naujų akcijų ir jų kainos. Be to, prekyba darbuotojų akcijomis biržoje dar bus draudžiama kelis mėnesius.