Tokiu atveju už 35 proc. telekomo akcijų paketą galima tikėtis gauti beveik 1,1 mlrd. litų.

Iš anksto paskelbta telekomo akcijos kainos riba yra 3,00-3,80 lito, o galutinė kaina bus nustatyta šeštadienį, atsižvelgus į paklausos ir pasiūlos santykį.

Svarbiausias kriterijus, nustatant kainą, bus didžiausių institucinių investuotojų pasiūlymai. Kitaip tariant, galutinę kainą lems paklausa Londone, kur, pasak nepatikrintų duomenų, paklausa viršija pasiūlą penkis kartus.

Penktadienį vakare telekomo privatizavimo patarėjai - bankai "Dresdner Kleinwort Benson" ir CAIB sudarys investuotojų pasiūlymų knygą, kuria remiantis šeštadienio rytą Lietuvos Vyriausybės ir Turto fondo atstovams pasiūlys galutinę kainą.

Turto fondas ir privatizavimo patarėjai yra pranešę, kad oficialiai kaina ir akcijų paskirstymas bus paskelbtas pirmadienį.

Privatizavimo komisijos pirmininkas E. Vilkas prieš išvykdamas į Londoną spėjo, kad akcijos kaina tikriausiai bus "visai arti jos viršutinės ribos".

"Reikalai daugiau kaip savaitę gerėja telekomo rinkose, jų kainos kyla. Kai buvo daroma apklausa ir prognozuojama kaina, buvo blogiausias metas. Po to reikalai pajudėjo", BNS tvirtino E. Vilkas.

Tarp Vilniaus maklerių sklando kalbos, jog galutinė telekomo akcijos kaina gali svyruoti nuo 3,40 iki 3,80 lito.

"Pardavimo kaina turėtų būti nustatyta ties viršutine riba, galbūt nuo 3,60 iki 3,75 lito", BNS sakė finansų maklerio įmonės "Baltijos vertybiniai popieriai" Vertybinių popierių prekybos skyriaus viršininkas Dmitrijus Dutovas.

Visą 35 proc. telekomo akcijų paketą numatoma parduoti birželio 12 dieną. Akcijų galės pirkti Lietuvos, Vakarų Europos ir JAV investuotojai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją