"Lietuvos telekomo" grupė nusipirko iš viso 38 mln. 095 tūkst. 240 akcijų.

Telekomo generalinis direktorius Tapio Paarma spaudos konferencijoje pirmadienį sakė, jog šias akcijas grupė įsigijo bendrovės ateities korporaciniams tikslams.

"Mes ieškome galimybių išplėsti ir pagerinti savo verslą, ypač interneto paslaugų srityje", teigė T. Paarma. Jis tvirtino, kad didžiausi telekomo akcininkai - Švedijos "Telia" ir Suomijos "Sonera", dabar valdančios 60 proc. telekomo akcijų, parduodamų vertybinių popierių nepirko.

BNS žiniomis, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) nusipirko 63 mln. akcijų, už kurias sumokėjo apie 198,5 mln. litų. ERPB tokiu būdu įsigijo 7,7 proc. telekomo akcijų.

Telekomo privatizavimo patarėjo - banko "Dresdner Kleinwort Benson" atstovas Peteris Lovasas, motyvuodamas konfidencialumu, negalėjo patvirtinti šios informacijos, tačiau patvirtino, kad ERPB pateikė paraišką pirkti akcijų už 50 mln. JAV dolerių (200 mln. litų).

Privatizavimo patarėjai taip pat atsisakė pranešti, kokie užsienio investuotojai pirko telekomo akcijų. P. Lovasas tik pranešė, kad akcijų paklausa viršijo pasiūlą 1,4 karto.

Lietuvos Vyriausybė pirmadienį pardavė 25 proc. "Lietuvos telekomo" akcijų, už vieną akciją mokant 3,15 lito, o už GDR - 7,875 JAV dolerio. Už visą akcijų paketą gauta 641,7 4 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją