Pirmiausia "Tele2" teikiamomis paslaugomis galės pradėti naudotis vilniečiai, dar šią vasarą "Tele2" ryšys veiks Klaipėdoje, Kaune, Palangoje ir magistralėje Vilnius - Kaunas.

"Tikimės, kad tai sukels revoliuciją Lietuvos mobiliųjų telekomunikacijų rinkoje, nes mūsų paslaugos žymiai pigesnės, be to, jomis paprasta naudotis: nebus jokių naktinių ar dieninių tarifų, visą parą pokalbio minutė visoje Lietuvoje kainuos 1 Lt", - sako Roma Urbonaitė, UAB "Tele2" produkto vadybininkė.

Tarptautinių skambučių tarifai į kai kurias šalių grupes taip pat yra patrauklesni, nei jau egzistuojantys rinkoje. Bendrovė pirmoji Lietuvoje pradėjo siūlyti 10 Lt nominalo sąskaitos papildymo korteles. Telefono numeris galios vienerius metus. Tai reiškia, jog tiek laiko bus galima priimti skambučius sumokėjus vieną kartą. Mobilieji telefonai, "Tele2" prekybos tinkle taip pat kainuos pigiau. Jų kainos svyruos nuo 550 iki 960 Lt. Be to, perkant mobilųjį telefoną, klientas gauna nemokamų pokalbių už 120 litų. Dar daugiau - iki šių metų pabaigos "Tele2" paslaugos X GSM klientai galės nemokamai naudotis trumpųjų tekstinių pranešimų paslauga (SMS).

Bendrovė "Tele2" paslaugą X GSM teikia 1800 MHz dažniu. Tai yra vadinamasis miesto dažnis. Esminis skirtumas, anot Dariaus Valskio, lyginant su GSM 900MHz dažniu, yra talpesnės bazinės stotys, galinčios aptarnauti didesnį kiekį abonentų. Todėl iki minimumo sumažėja tinklo perkrovimo galimybė.

Pasak Carlo Magnuso Stenbergo, UAB "Tele2" generalinio direktoriaus, per artimiausius 2 metus bendrovė planuoja investuoti apie 100 mln. USD. Būtent per tiek laiko, mano UAB "Tele2" atstovai, mobilusis bendrovės ryšys bus prieinamas visos Lietuvos gyventojams.

Konkurentų tokie "Tele2" pareiškimai negąsdina. "Nemanau, kad mūsų abonentai imtų bėgti pas "Tele2", kiek jis benuleistų kainas, vis dėlto, šioje srityje esama daug nuveikę ir klientams siūlome daug paslaugų, ne tik mobilųjį ryšį", - DELFI.lt sakė Vanda Nekrašienė, telekomunikacijų kompanijos "Omnitel" atstovė ryšiams su visuomene. Anot jos, tikroji revoliucija - tai interneto ir GSM sąjunga, integruotos paslaugos, leidžiančios efektyviau naudotis ir surasti informaciją.

UAB "Tele2" savo veiklą Lietuvoje pradėjo 1999 gruodžio 14 d. Tada pagal turimos licencijos DCS 1800MHz ryšiui tiekti reikalavimus buvo aktyvuota šiek tiek daugiau nei šimtas abonentų.

"Tele2" veikia Baltijos valstybėse, Skandinavijoje ir kitose Europos šalyse ir siūlo vartotojams mobiliojo bei fiksuoto telefono ryšio taip pat interneto, kabelinės televizijos ir kitas paslaugas. Lietuvoje "Tele2" kol kas teiks tik mobiliojo ryšio paslaugas, tačiau esant poreikiams paslaugų ratas bus išplėstas. Nes, kaip sako Darius Valskys, tam yra visos techninės galimybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją