Valstybinį kaltinimą byloje palaikiusios prokurorės Julijos Jolitos Kryževičienės apeliacinį skundą patenkinusi teisėjų kolegija nusprendė, kad „Mambo-Bravaria Kaunas“ turės sumokėti 154 MGL (20 020 Lt), o R. Petruitienė – 54 MGL (7 020 Lt) dydžio baudas.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo paskelbimo – anksčiau apylinkės teismas bendrovę ir jos vadovę buvo pripažinęs kaltais tik dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo, tačiau prokurorės skundą išnagrinėję teisėjai konstatavo, kad kaltinamieji nepagrįstai buvo išteisinti dėl neteisingų duomenų pateikimo VMI.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos pareigūnai nustatė, kad „Mambo-Bravaria Kaunas“ ir R. Petruitienė nuslėpė nuo bendrovės buhalterinę apskaitą tvarkančios įmonės „Makro Food“ gautas pajamas – 464 tūkst. 728 Lt, kurios neva nebuvo gautos dėl tariamai pritaikytų 50 ir 90 proc. dydžio nuolaidų. Taip buvo iškreipti tikrieji duomenys apie turtą, įsipareigojimų dydį ir struktūrą.

Be to, nuslėpdama šias pajamas bendrovė buvo išvengusi 74 tūkst. 200 Lt pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Dėl to VMI bendrovei buvo papildomai priskaičiavusi 11 tūkst. Lt PVM delspinigių bei skyrė 27 tūkst. 600 Lt PVM baudą.

Teismas nustatė, kad „Mambo-Bravaria Kaunas“ netaikė 50 ir 90 proc. nuolaidų kuponų, nes jie nebuvo sumaketuoti ir pagaminti, tačiau dokumentuose nurodė, kad klientams taikė įspūdingo dydžio nuolaidas. Tai teisme patvirtino kai kurios bendrovėje dirbusios padavėjos.

Bendrovės „Makrogroup“ valdančią bendrovę yra ne kartą kratę ir VMI pareigūnai, kurie nustatė, kad klientams nebuvo išduodami galutiniai fiskaliniai kasos aparato čekiai, o kelios dešimtys užsakymų būdavo spausdinami į vieną sąskaitą ir pritaikoma 50 ar 90 proc. nuolaida, nors jokių nuolaidų kuponų klientai nepateikdavo.

Šią savaitę VMI taip pat pranešė, kad sostinės Upės g. esančioje „Mambo“ picerijoje darbuotojams buvo mokami atlyginimai „vokeliuose“ – prie minimalaus atlyginimo kas mėnesį darbuotojai papildomai gaudavo nuo 200 Lt iki 500 Lt „vokelyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)