Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) liepos 26 dieną iš dalies patenkino Konkurencijos tarybos skundą ir grąžino jį Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT).

Konkurencijos taryba birželį kreipėsi į teismą, prašydama buvusiam „Žagarės inžinerijos“ vadovui Daumantui Kraujaliui ketveriems metams apriboti teisę užimti viešojo ar privataus juridinio asmens vadovo pareigas bei skirti 9 tūkst. eurų baudą.

Tai yra pirmas kartas, kai taryba pasinaudojo įstatyme numatyta galimybe kreiptis į teismą, kad šis įvertintų pažeidimą padariusios įmonės vadovo atsakomybę.

Taryba pernai gruodį už kartelinį susitarimą bendrovei „Rovaltra“ skyrė 70,4 tūkst. eurų, o „Žagarės inžinerijai “ - 33,4 tūkst. eurų baudas. Įmonės buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos bendrovės „Fontas LT“ rengtame biomasės smulkintuvo su manipuliatoriumi pirkimo konkurse.

VAAT balandį patvirtino, kad įmonės buvo sudariusios kartelinį susitarimą ir tarybos baudos joms skirtos pagrįstai.

Praėjusių metų pabaigoje Generalinė prokuratūra pranešė teismui perdavusi dviejų neįvardijamų žemės ūkio technikos prekybos bendrovių vadovų byla dėl bandymo papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją. Prokurorai konkrečių įmonių neįvardijo, tačiau, BNS žiniomis, kalbama apie „Rovaltros“ vadovą bei savininką Romualdą Trainaitį ir D. Kraujalį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) 2015 metų liepą sulaikė du įmonių vadovus ir savininkus, kurie Konkurencijos tarybos specialistui pasiūlė 14 tūkst. eurų kyšį už tai, kad tarybos tyrimo rezultatas būtų palankus draudžiamu susitarimu viešuosiuose pirkimuose įtartoms įmonėms

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją