Per šį laikotarpį D. Norkus ir N. Laurinaitis privalės neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Teismas jiems taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – nurodė sumokėti po 20 MGL (2 600 litų) dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Šis teisėjos Nidos Vigelienės paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – nuteistieji jį galės apskųsti apeliacine tvarka.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad „byloje ištirtais įrodymais yra neginčijamai nustatyta, kad kaltinamieji D. Norkus ir N. Laurinaitis veikdami bendrininkų grupe įvykdė nusikalstamą veiką – N. Laurinaitis reikalavo ir abu priėmė kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus“.

Pasak teismo, N. Laurinaitis 2010 m. vasario mėnesį kavinėje „Rene“ iš bendrovės „Komsetas“ komercijos direktoriaus Pavelo Kazimerevičiaus pareikalavo 16 tūkst. Lt kyšio už tai, kad Vilniaus vandenys su šia bendrove pasirašytų serverinės virtualizavimo paslaugų sutartį.

N. Laurinaitis siekė, kad pusė šios sumos būtų perduota iki sutarties pasirašymo.

Šiuos pinigus (8 tūkst. Lt) P. Kazimerevičius vasario 18-osios rytą perdavė N. Laurinaičiui, tačiau jis nusprendė padidinti kyšį reikalaujamo kyšio dydį iki 20 tūkst. Lt.

Gavęs pirminį „įnašą“ N. Laurinaitis savo vadovą D. Norkų darbe informavo, kad iš „Korseto“ gavo 8 tūkst. Lt kyšį, o vėliau pusę sumos perdavė.

Pasak teismo, vėliau N. Laurinaitis pareikalavo, kad padidintą kyšio dalį „Komseto“ darbuotojas perduotų ne pinigais, o kelionę į Egiptą dviems asmenims. Ši kelionė buvo nupirkta, į ją vyko N. Laurinaitis su savo bendradarbe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)