Pirmasis į posėdį buvo atvestas Žilvinas Putramentas, antrasis į salė įvedamas Arnoldas Žvikas. Po pietų bus svarstoma dėl Artūro Vasiliausko suėmimo.

Ž. Putramentui teisėjas Ugnius Trumpulis skyrė prokuroro prašytą dviejų mėnesių suėmimą. Išeidamas iš posėdžių salės unijos valdybos narys sakė, kad kaltės nepripažįsta.

A. Žvikas suimtas vienam mėnesiui.

A. Vasiliausko nuspręsta nesuimti.

Nacionalinės kredito unijos vadovai kaltinami turto iššvaistymu, skaičiuojama unijos atstovų padaryta žala apie 25 mln. Lt.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Lietuvos banko valdyba iki 2013 m. sausio pabaigos apribojo Nacionalinės kredito unijos įstaigos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių – Alvydą Mogenį. Lietuvos bankas pranešė, kad veiksmų imtasi dėl unijos rizikingos veiklos.

Generalinė prokuratūra skelbė, kad tyrimas pradėtas dėl galimai neteisėtos didelės vertės paskolų gavimo iš keturių Lietuvoje veikiančių kredito unijų. Jau suimti penki asmenys, kurie dalyvavo imant paskolas.

Tiriant unijų veiklą nustatyta, kad grupė asmenų, atitinkanti organizuotos grupės požymius, iš Nacionalinės kredito unijos galėjo apgaule gauti kreditų už beveik 25 mln. Lt, nors paskoloms įkeisto turto vertė nesiekia 800 tūkst. Lt.

Ketvirtadienį prokuroras Simonas Minkevičius teigė, kad grupė asmenų pirkdavo nenaudojamus sklypus ar sovietmečiu pastatytas fermas. Turtas buvo pervertinamas ir jam įsigyti buvo gaunamos paskolos iš kredito unijų. Kitų kredito unijų kol kas tyrėjai neįvardija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)