Kalėjimo durys penktadienio vakarą atsivėrė aferos vykdymu įtariamai jaunajai verslininkei Paulinai Guostei Grigaliūnaitei, kuri sprendžiant jos suėmimo klausimą teisme surengė šou, bei buvusiam jos draugui teisininkui Skirmantui Nikštelei.

Vilniaus apygardos teismas skubos tvarka išnagrinėjo Generalinės prokuratūros skundus – prokurorai siekė, kad P. G. Grigaliūnaitė ir S. Nikštelė toliau būtų laikomi už grotų. Tuo tarpu A. Žviko advokatas įrodinėjo, kad prieš savaitę skirtas suėmimas yra neteisėtas.

Teismas išnagrinėjo ir Generalinės prokuratūros skundą dėl ikiteisminio tyrimo teisėjo nutarties nesuimti Nacionalinės kredito unijos administracijos vadovą Artūrą Vasiliauską – tokia nutartis yra teisėta, todėl A. Vasiliauskas liko laisvėje.

Prokurorai yra teigę, kad atliekamame ikiteisminiame tyrime yra daugiau nei 30 įtariamųjų, tyrimas pradėtas dėl galimai neteisėto didelės vertės paskolų gavimo iš keturių Lietuvoje veikiančių kredito unijų, taip pat galimo šių kredito unijų turto iššvaistymo, disponavimo tokiu būdu nusikalstamai įgytu turtu, kai kurių įmonių neteisėtos veiklos ir dokumentų klastojimo.

Tiriant Lietuvos kredito unijų veiklą gauta duomenų, kad grupė asmenų, atitinkanti organizuotos grupės požymius, iš Nacionalinės kredito unijos galėjo apgaule gauti kreditų už beveik 25 mln. Lt, nors turto, kuriam įsigyti buvo išduoti kreditai ir kuris buvo įkeistas paskoloms užtikrinti, vertė nesiekia 800 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)