Liuksemburge įsikūrusi investicijų bendrovė, valdanti beveik 5 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų, prašo priteisti iš Antano Trumpos 7 mln. 230 tūkst. eurų bendrovės „Rokiškio sūris“ naudai.

Ieškovė teigia, kad tokio dydžio žala buvo padaryta, kai A. Trumpa, būdamas „Rokiškio sūris“ vadovu nuo 1992-02-28 iki dabar, pažeisdamas Akcinių bendrovių įstatymą, „Rokiškio sūrio“ vardu sudarė paskolos sutartis su savo paties kontroliuojama kita bendrove – UAB „Pieno pramonės investicijų valdymas“ (PPIV), ir šiais pinigais buvo finansuotas „Rokiškio sūrio“ akcijų įsigijimas, kurį įvykdė PPIV.

Ieškovė nurodo, kad bendrovė šį draudžiamą finansavimą suteikė akivaizdžiai palankesnėmis nei rinkos sąlygomis, ir tokios neleistinos pagalbos dėka A. Trumpa (per PPIV) įgijo absoliučią „Rokiškio sūrio“ kontrolę, padidindamas savo tiesiogiai ir netiesiogiai valdomą akcijų paketą daugiau kaip 50 procentų.

Ieškovė nurodo, kad tam tikri AB „Rokiškio sūris“ vadovybės sprendimai neabejotinai paveikė ir gerokai sumažėjusią bendrovės akcijų vertę – remiantis NASDAQ OMX Vilnius duomenimis apie sandorius dėl bendrovės akcijų, bendrovės akcijų vidutinė rinkos vertė 2005 m. (įvertinus nominalios vertės pasikeitimą) siekė 2,17 EUR, o 2015 m. – tik 1,41 EUR.

Šiandienos posėdyje teismas priėmė šalių pateiktus dokumentus bei išsprendė jų prašymus, taip pat pradėjo nagrinėti bylą iš esmės – išklausė ieškovės atstovą.

Posėdis bus tęsiamas rytoj, gegužės 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)