Tiesa, M. Marcinkevičiaus pusė tvirtina, kad teisėsaugos veiksmus skundžia toliau.

DELFI primena, kad M. Marcinkevičius dar gruodį tvirtino, kad teismui ir teisėsaugai pateikė papildomus dokumentus, kurie neva įrodo, jog Nerijus Numavičius galėjo atlikti veiksmus, tariamai padariusius žalos kitiems akcininkams ir valstybei. Tačiau pastarojo atstovai informavo, kad viešai paskelbta oponentų nuomonė neatitinka tikrovės.

„Paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dar 2016-08-19 d. prokuroro nutarimu. M. Marcinkevičius šį nutarimą buvo apskundęs, tačiau 2017-01-02 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas skundą atmetė. Be to, jis bandė atnaujinti ikiteisminį tyrimą, pateikdamas papildomą informaciją, tačiau ir tokį prašymą 2016-12-21 d. prokuratūra atmetė. (...) Kaip jau ne kartą esame minėję, visos M. Marcinkevičiaus šmeižto kampanijos tikslas yra daryti spaudimą Vilniaus prekybos įmonių grupei ir jų akcininkams tam, kad jo akcijos būtų nupirktos už nepagrįstai didelę kainą", - nurodoma N. Numavičiui atstovaujančio advokato Prano Švedo komentare DELFI

N. Numavičiaus atstovai taip pat perdavė Olandijoje registruotos bendrovės „TAF Asset 11 B.V.“ (ši buvo aprašyta DELFI straipsnyje) 2013-2015 m. finansinių dokumentų išrašų kopiją, kuri esą įrodo, jog nė vienas euras bendrovės turto „nebuvo iššvaistytas“.

Paprašyti pakomentuoti informaciją apie prokurorų ir teismų sprendimus M. Marcinkevičius atstovai tvirtino kad iki šiandien (t. y. sausio 10 d., – aut. past.) yra apskundęs visus Generalinės prokuratūros nutarimus, paremtus Valstybinės mokesčių inspekcijos išvadomis.

„Visi dokumentai, susiję su „TAF Asset 11 B.V.“, tarp jų ir balansų ataskaitos, prokurorų yra perduotos nagrinėti Valstybinei mokesčių inspekcijai“, – komentavo M. Marcinkevičiui atstovaujantys teisininkai.

Generalinės prokuratūros atstovai trečiadienį vakare patvirtino, kad gautas skundas dėl 2016-12-21 dienos nutarimo tyrimą nutraukti.

2017 m. vasario 21 d. Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Dariuš Lučinski toliau spręs „VP grupės“ steigėjų ginčą, kuriame Nerijus Numavičius, kiti grupės steigėjai ir bendrovės „Franmax“, „Vilniaus prekyba“ ir „Leksita“ prašo teismo Mindaugo Marcinkevičiaus paskelbtą informaciją apie galimą mokesčių vengimą pripažinti neatitinkančia tikrovės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)