Egzistuoja begalė būdų taupyti. Ir jūsų banko siūloma ribotų galimybių programėlė yra tik vienas iš jų. Šios septynios programėlės siūlo jums gausybę galimybių – nuo investavimo ir asmeninio biudžeto planavimo iki įmantraus kasdienių išlaidų sekimo. Belieka išsirinkti tą, kuri jums tinka labiausiai.

1. „Level Money“

Kam reikalingas biudžetas? Puikiai sukurta ir paprasta naudoti programėlė automatiškai praneš jums apie tai, kiek turite laisvų pinigų. Su banko sąskaita susieta programėlė parodo, kiek pinigų liko atėmus tai, ką per dieną išleidote. Ji taip pat paskaičiuoja vidutines jūsų išlaidas ir prognozuoja, kiek galite išleisti pinigų ateinančią savaitę ar ateinantį mėnesį. Jeigu sąskaitoje yra nepakankamai pinigų finansuoti jūsų išlaidas, „Level Money“ apie tai praneša uždedama žvaigždutę prie prognozuojamos sumos.

„Įžvalgų“ (Insights) dalis yra itin naudinga, jeigu norite sekti tam tikrą išlaidų kategoriją ir žinoti, kur išleidžiate savo pinigus. Pavyzdžiui, kavos mėgėjai gali programai nurodyti sekti išlaidas kavai tam tikroje kavinėje, kurioje dažnai lankosi. Programa parodys, kiek kavai išleidote per praėjusį mėnesį, prognozuos, kiek išleisite per ateinantį pusmetį ar metus.„Level Money“ taip pat parengia banko sąskaitos grafiką, kuris rodo, kaip jūsų sąskaita atrodys, jeigu ir toliau vienai ar kitaip leisite pinigus.

2. „Unsplurge“

„Unsplurge“ leidžia sutelkti dėmesį į taupymą vaizdinėmis ir bendruomeninėmis priemonėmis. Naudojimasis šia programėle prasideda nuo esminio klausimo „Kam norite sutaupyti?“ Jūs programai nurodote taupymo tikslą, įvedate sumą ir įkeliate savo tikslo nuotrauką. Tuomet programa seka jūsų pažangą ir vaizdinėmis priemonėmis skatina jus nepamiršti savo tikslo.

Programėlėje taip pat yra skyrius „Miestas“ (Town), kuriame galima matyti, kaip taupo kiti žmonės. Vieni taupo automobilio remontui, antri nori mažiau išleisti kavai ir ją gerti tik darbą, o treti taupo ... poniui.

Jeigu bendruomeniškumo elemento neužtenka jus paskatinti taupyti, „Unsplurge“ siūlo taupymo patarimų. Vienas jų – 52 savaičių iššūkis, kuomet pirmą savaitę atsidedi vieną eurą, antrą – du ir t.t.

3. „Toshl Finance

„Toshl Finance“ padeda susikurti individualų taupymo planą. Galima pasirinkti taupymo planą konkrečiam laikotarpiui. Į programą reikia įvesti duomenis apie kiekvienas savo išlaidas ir pajamas. Efektyviausia būtų prieš taupymo laikotarpį tris mėnesius vesti duomenis apie išlaidas ir pajamas, kad programa galėtų paskaičiuoti vidurkį. Tačiau programa suteikia galimybę ir pradėti taupyti iš karto. Nors programos vartotojo sąsaja nėra pati geriausia, programa tikrai aiškiai skaičiuoja ir pateikia informaciją apie išlaidas.

4. „Daily Budget“

Jeigu ieškote paprastos, minimalistinės programos, kuri padėtų taupyti, išbandykite „Daily Budget“. Ji paskaičiuoja dienos biudžetą, priklausomai nuo jūsų pajamų ir reguliarių išlaidų (nuoma, internetas, telefonas, draudimas, degalai ir pan.) ir klausia, kokią procentinę savo pajamų dalį norite atsidėti. Tuomet programa padalina tą sumą į procentinę dienos ar mėnesio dalį, kad taupymo tikslas jums atrodytų realistiškesnis.

5. „Acorns“

„Acorns“ programa padeda ne tik taupyti, bet ir investuoti. Ši programa naudoja išmanią „apvalinimų“ sistemą, kuri padeda neskausmingai investuoti. Su banko sąskaita susieta programa fiksuoja kiekvieną mokėjimą ir sumą suapvalina iki artimiausio sveiko skaičiaus doleriais ir gautą skirtumą automatiškai investuoja.

Tam, kad būtų nustatyta, kiek pinigų bus investuota, „Acorns“ programa prašo nurodyti jūsų grynąsias pajamas ir metinį darbo užmokestį. Tuomet programa įvertina jūsų rizikos toleravimo lygį ir pasiūlo jums geriausiai tinkantį investicijų portfelį.

„Acorns“ programa yra naudinga tiems žmonėms, kurie nori investuoti pamažu ir kuriuos baugina finansinis žargonas.

6. „Digit“

„Digit“ nėra tradicinė išmaniųjų telefonų programėlė. Tai internetinė ir trumpųjų žinučių programa, susieta su banko sąskaita. Ji kasdien siunčia vieną trumpąją žinutę, kad informuotų vartotoją apie banko sąskaitos balansą. Taip pat ji gali atsiųsti žinutę apie tai, kaip sąskaitos balansas pasikeitė per pastarąsias dvi dienas. Programa taip pat gali pateikti dienos nuskaitymų iš sąskaitos sąrašą.

Išanalizavusi turimus duomenis programa gali pasiūlyti taupymo planą ir gali automatiškai kasdien tam tikrą sumą pinigų pervesti į jūsų taupomąją sąskaitą. Minimali siūloma atidėjimo suma yra penki JAV dolerio centai, o maksimali – 150 JAV dolerių per dieną.
Ši programa taip pat leidžia atlikti neribotus pervedimus be jokio mokesčio.

7. „Simple“

„Simple“ – tarsi banko sąskaita, kuri padeda taupyti. Vartotojui išduodama debetinė kortelė, nėra jokių išgryninimo mokesčių. Tačiau tai nėra tradicinė banko sąskaita.

„Simple“ genialumas slypi magiškoje „Galima išleisti“ sąskaitos ir „Tikslų“ dalies kombinacijoje. „Galima išleisti“ sąskaitoje fiksuojama, kokias sąskaitas artimiausiu metu reikės apmokėti, kokius pervedimus padaryti ir kiek reikės atidėti pinigų užsibrėžtiems „Tikslams“. Bendra suma yra atidedama. Likusi suma ir yra pinigai, kuriuos „saugu išleisti“.

Programai nurodžius savo taupymo tikslą, ji kasdien automatiškai perveda tam tikrą sumą pinigų iš „Galima išleisti“ sąskaitos, kad būtų sutaupyta norima suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)