Lietuva, Estija ir Latvija yra jauniausios augančios Europos technologijų startuolių centrų šeimos narės, tačiau jos greitai bręsta. Tai vienos mažiausių valstybių, bet tai nėra blogai, kai startuoliams tenka vietos bendruomenėje išbandyti savo produktus ir gauti greitus rezultatus", - rašoma straipsnyje.

Leidinio straipsnyje aprašomos visos trys Baltijos šalys.

Lietuva, įsikūrusi strateginėje Europos centro vietoje ir turinti daugiakalbį talentą technologijoms, pasižymi viena patraukliausių ir prieinamiausių startuolių ekosistemų pasaulyje. Visa tai sustiprina pavydėtini interneto greičiai, dėl kurių Lietuva 2014 metų pasauliniame „Ookla“ tinklo indekse užėmė 7-ąją vietą, o dėl sąlygų verslui 2015 metų „Doing Business“ ataskaitoje atsidūrė 11 vietoje. Visa tai lėmė, kad šalies sostinė Vilnius pateko į CNN išmaniausių miestų dešimtuką", - nurodoma dalyje apie Lietuvą.

Taip pat primenama, kad Lietuvoje kasmet organizuojami programų kūrimo maratonai, kūrybinės dirbtuvės ir startuolių renginiai, tarp kurių populiariausi yra „Login“, „ Startup Weekend Lithuania“ ir SV2B.

Primenama, kad šalis gali pasigirti aukštos kokybės darbo erdvėmis, įskaitant „Startup Highway“, Saulėtekio slėnį ir „Namas Hub“. 2014 metais visuomeninės organizacijos „Versli Lietuva“ atliktas tyrimas parodė, kad startuoliai per metus sukūrė daugiau kaip 130 naujų darbų vietų.

Pasak leidinio, Lietuvoje taip pat auga investuotojų scena. 2014 metais bendras startuolių pritrauktų investicijų kiekis buvo triskart didesnis negu 2013 metais, kai investuotojai investavo 16 mln. eurų.

Forbes“ nurodo, kad tarp perspektyviausių startuolių yra „Inside Warehouse“, leidžiantis interneto leidėjams turinį atitinkančius produktus parduoti tiesiai per svetainę, kulinarijos portalas „Plate Culture“, kuriame žmonės gali rasti ir užsisakyti patiekalus Pietryčių Azijos gyventojų namuose, ir „Rotten Wifi“ projektas, kuriuo siekiama patikrinti ir įvertinti bevielį interneto ir 3G ryšį visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)