Šiuo metu Vilniaus miesto apylinkės teisme keli, buvę Kalvarijų turgaus darbuotojai per teismą bando išsireikalauti, kad būtų sugrąžinti į darbo vietas.

Vilniaus miesto savivaldybė ir „KTVG“ turgavietės nuomos sutartis pasirašė 2011 m. lapkričio mėn. Nuo tada įmonei leista valdyti turgų su įsipareigojimais ją rekonstruoti ir administruoti. „KTVG“ akcininkais yra įmonės „Turkmėnlita“, „Contestus projektai” ir „Sergorus“. Kalvarijų turgų perėmusi bendrovė buvo įkurta vos prieš mėnesį iki sutarties pasirašymo.

Iki tol turgaus priežiūra besirūpinančiai įmonei „Kalvarijų turgus“, kuri priklausė Vilniaus miesto savivaldybei, 2012 m. vasario mėnesį buvo iškelta bankroto byla.

„Kalvarijų turgaus“ visą veiklą (pinigų surinkimą, administravimą) perėmė „KTVG“.

Per teismą darbo vietas norintys atgauti buvę Kalvarijų turgaus darbuotojai įsitikinę, kad į „KTVG“ jie turėjo būti perkelti tokiomis pačiomis sąlygomis, atlyginimais ir nenutraukiamu darbo stažu, kokius turėjo šiuo metu bankrutuojančioje įmonėje. Tačiau taip neįvyko. Taip pat skundžiamasi, kad darbuotojai nebuvo informuoti laiku ir tinkamai apie naują turgavietės valdytoją.

Ieškinį pateikę buvę darbuotojai pasakoja, kad į naują bendrovę jie buvo nepriimti, nes nesutiko pasirašyti naujų darbo sutarčių, kurios pablogintų jų situaciją. Neperkelti į naują įmonę darbuotojai ir toliau vaikščiodavo į darbą, nors jiems nebuvo mokamas atlyginimas.

Kontrolieriais Kalvarijų turguje dirbę ieškovai reikalauja, kad „KTVG“ juos sugrąžintų į darbą ir sumokėtų kompensacijas už pradelstą laiką bei neturtinę žalą.

Tarp ieškovų yra ir buvęs Kalvarijų turgaus vyriausiasis kontrolierius Gintaras Jagminas, kuris jau vieną kartą teisme buvo išsikovojęs grąžinimą į darbą ir kompensaciją. Toks sprendimas teisme buvo priimtas 2010 m. birželį. Tuomet advokatams pavyko įrodyti, kad panaikinus jo darbo vietą, į panašias pareigas iškart buvo priimtas kitas asmuo.

DELFI susisiekus su „KTVG“, pasikalbėti su nurodomu įmonės vadovu Vytautu Kavaliausku nepavyko. Telefonu atsiliepusi darbuotoja teigė: „Šiais klausimais direktorius nekalba su žurnalistais telefonu. Jokio komentaro mes neduosime“.

Teigia, negavusi išeitinės

Ne visi buvę Kalvarijų turgaus darbuotojai savo teisybės nusprendė ieškoti teisme.

Su DELFI susisiekusi buvusi turgaus administracijos direktorė Genovaitė Meilūnienė teigė negalinti niekaip sulaukti išeitinės išmokos iš UAB „Kalvarijų turgus“ bankroto administratoriaus. Moteris teigė, kad iš priskaičiuotų 22 tūkst. Lt išeitinės išmokos, ji negavo nė cento.

Apie penkerius metus turguje pradirbusi pašnekovė išsakė savo įtarimus, kad įmonė dėl neaiškių priežasčių buvo privesta prie bankroto.

„Ten buvo paskelbtas bankrotas, kurio neturėjo būti. Aš pati ten dirbau, buvau atsakinga, kas surenkama“, - aiškino ji.

G. Meilūnienė teigė, kad savivaldybės įmonėje dirbo apie 40 darbuotojų. Tinklalapyje rekvizitai.lt prie šiuo metu turgų valdančios įmonės „KTVG“ nurodoma, kad joje dirba 40 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)