Į „Forbes“ sudarytą šių metų dešimtuką patekusios garsenybės po mirties bendrai uždirbo 351 milijoną dolerių (880 milijonų litų).

Velionis dainininkas Michaelas Jacksonas pirmąją vietą paveržė iš Elizabeth Taylor, kuri per dvylika mėnesių nuo jos mirties 2011 metais, aukcionuose pardavus jos meno dirbinius, brangenybes ir drabužius, uždirbo 210 milijonų dolerių (526 milijonus litų). Pernai metais jos pajamos smuko iki 25 milijonų dolerių (62 milijonų litų).

Didžioji dalis M. Jacksono pajamų yra iš „Cirque du Soleil“ pasirodymų, kuriuose rodoma dainininko, atliekančio savo hitą „Man in the Mirror“ holograma. Jis taip pat nemažai uždirbo iš teisių į „Beatles“ sugrįžimo katalogą.

1977 metais nuo širdies smūgio miręs Elvis Presley įrodė, kad jo žavesys neblėsta ir po mirties. Jis uždirbo 55 milijonus dolerių (138 milijonus litų) iš internetinių jo prekės ženklo prekių pardavimų bei turų į jo buvusius namus „Graceland“.

Nors komiksų autorius Charlesas Schulzas nuo gaubtinės žarnos vėžio mirė 2000 metais, jo knygos vis dar puikiai perkamos ir skaitomos milijonų vaikų bei suaugusiųjų visame pasaulyje. Meilė jo komiksų veikėjams užtektinai didelė, kad pernai metais jis galėtų susižerti 37 milijonus dolerių (93 milijonus litų).

1991 metais miręs vaikų autorius Dr Seussas, kurio tikrasis vardas Theodore'as Geiselis, taip pat įrodė, kad mažųjų skaitytojų meilė jo knygoms vis dar neblėsta. Iš savo kūrinių pardavimų pernai metais jis uždirbo 9 milijonus dolerių (23 milijonus litų).

Vienas kiek neįprastas šio sąrašo dalyvis – mokslo genijus, fizikas Albertas Einsteinas, natūralia mirtimi miręs 1955-aisiais, būdamas 76 metų. Jo išvaizda bei vardas ir toliau lieka vertingiausiu jo turtu. Fotografijų biblioteka „Corbis“ tvirtina sulaukianti daugiau prašymų leisti naudoti jo atvaizdą nei bet kurio kito įžymaus žmogaus.

Teisės į A. Einsteino vardą priklauso Jeruzalėje esančiam Hebrajų universitetui. Uždirbama iš „Walt Disney“ vaikams skirtos linijos „Baby Einstein“ žaislų ir vaizdo įrašų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)