Penktadienį Šventojoje duris atvėrė rekonstruotas sveikatos centro „Energetikas“ korpusas, kuriame įsikūrė SPA „Amber palace“.

Palangos savivaldybė teigia, kad jis „neabejotinai taps vienu iš kurorto traukos centrų.“

Tatjana Kervienė, sveikatos centro ,,Energetikas“ direktorė, džiaugiasi, kad pavyko sukurti jaukius, modernius ir europinio lygio SPA namus, galinčius pasiūlyti ypatingas grožio ir sveikatinimo procedūras. Pasak jos, minėtoms procedūroms bus naudojamas Baltijos jūros gintaras bei tradicinės lietuviškos žolelės.

Prieš pusmetį Palangoje duris atvėrė sveikatos centras „Gradiali“, kur siūlomas platus reabilitacijos, gydymo ir sveikatinimo paslaugų pasirinkimas.

Atsinaujino ir vaikų reabilitacinė sanatorija „Palangos gintaras“. „Šiais metais atnaujintas druskų kambarys bei kontrastinių vonelių infrastruktūra“, – sakė įstaigos direktorius Kęstutis Speičys.

„Palangos gintaras“ savo mažiesiems pacientams žada ir daugiau naujovių – šiuo metu tvarkomi dokumentai, o jau 2016 m. rudenį duris turėtų atverti naujas sanatorijos gydomasis korpusas su hidroterapijos padaliniu. Čia bus įrengti gydomieji bei rekreaciniai baseinai, bus teikiamos fizioterapijos paslaugos.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog investicijos ne į gyvenamuosius daugiabučius, o į gydomąsias sanatorijas ir žmonių sveikatinimą kurortui yra labai svarbios bei reikalingos. „Džiaugiuosi, kad kurorte plėtojamos gydomosios paslaugos. Palangai to labai reikia, ypač sprendžiant sezoniškumo klausimus“, – sakė Š. Vaitkus.

Palangoje šiuo metu veikia 10 sanatorijų bei reabilitacijos centrų.

Netolimoje ateityje numatoma ir daugiau investicijų į gydomąją infrastruktūrą Palangoje. Verslininkų planuose – gydyklos, kuriose naudojami mineraliniai vandenys, taip pat planuojama išnaudoti geoterminių vandenų resursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)