Šiais metais bendrovė planuoja investuoti 5 mln. litų ir sukurti apie 30 naujų darbo vietų aukštos kvalifikacijos specialistams.

„Almipex GmbH“ gamyklos ir sandėliavimo patalpų statybos prasidės jau gegužės–birželio mėnesį, veiklą bendrovė turėtų pradėti rugsėjo arba spalio mėnesį.

„Lietuvą investicijoms pasirinkome dėl patogios lokacijos mums aktualios rinkos atžvilgiu bei išvystytos infrastruktūros. Kauno LEZ sudarė visas sąlygas įsikurti bei pradėti veiklą per itin trumpą laiką. Laisvosios ekonomikos zonos teritorija pilnai pritaikyta naudojimui – asfaltuotas kelias su įvažiavimu į sklypą, atvestos komunikacijos, tad lieka tik prisijungti prie jau esamos infrastruktūros,“ – sako bendrovės „Almipex GmbH“ direktorius Andrejus Aleksandrovas.

Veikla Lietuvoje bus plėtojama per „Almipex GmbH“ priklausančią įmonę „Light Technology LTU”. LED komponentus „Almipex GmbH“ planuoja pirkti iš viso pasaulio, o Lietuvoje vykdyti jų surinkimą. Kauno LEZ bendrovės pagaminta produkcija bus skirta tiek Lietuvos, tiek kitų Baltijos šalių, Skandinavijos, Rytų Europos rinkoms.

2008 metais Šveicarijoje įkurta „Almipex GmbH“ vykdo modernių LED sistemų surinkimą pagal užsakovų poreikius, pradedant buitinio, baigiant pramoninio ar gatvių apšvietimo sistemomis. Iki šiol bendrovė buvo įkūrusi gamyklą Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)