Šalies apeliacinis teismas nurodė, kad toks prekės ženklas būtų painiojamas su vietiniu prekės ženklu, kurį naudoja Švedijos bendrovė „Marabou“, ir ženklo mažosiomis „m“ raidėmis naudojimas ant pačių saldainių - „sagučių“ būtų laikomas autorinių teisių pažeidimu, informuoja BBC.

Birželį Stokholmo apeliacinis teismas suteikė išskirtinę teisę naudoti mažąją raidę „m“ vietos bendrovei „Marabou“, gaminančiai šokoladu dengtus migdolus ir žemės riešutus „m“ pavadinimu.

„Mars“ atstovai tvirtina, kad supainioti du produktus – „M&M“ ir „Marabou“ saldainius „m“ pavadinimu – beveik neįmanoma, ir svarsto galimybę apskųsti teismo sprendimą.

Jeigu „Mars“ bendrovė neapskųs šio sprendimo Švedijos aukščiausiajam teismui, nuo liepos mėnesio „Mars“ Švedijoje galės prekiauti tik „M&M“ prekės ženklo saldainiais.

„Marabou“ bendrovė priklauso JAV maisto ir gėrimų bendrovei „Mondelez“, kuriai taip pat priklauso ir „Cadbury“ bei „Toblerone“ prekių ženklai.

Iki 2009 m „Mars“ bendrovė nepardavinėjo savo „M&M“ šokoladinių saldainių Švedijoje, taip gerbdama susitarimą su „Marabou“, kuri „m“ prekės ženklo saldainius gamina nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)