Valdančioji koalicija Švedijoje, kur indėliai keturiuose didžiausiuose bankuose keturis kartus viršija ekonomikos apimtis, siūlo užkrauti papildomą mokestį finansų sektoriuje dirbančių asmenų atlyginimams, kuris, anot asociacijos atstovų, galimai sieks 15 proc.

Remdamiesi vyriausybės užsakymu atliktos apžvalgos medžiagos, kuri dar tik bus publikuojama, siunčiamais signalais, Švedijos bankininkų asociacijos atstovai įspėja apie pavojų, kuris įvedus šį mokestį kiltų beveik penktadaliui iš visų 85 tūkst. darbo vietų Švedijos finansinių paslaugų teikimo sektoriuje, rašo „Bloomberg“.

Švedijos bankų sektoriaus atstovai neabejoja, kad naujojo mokesčio įvedimas gali priversti bankus perkelti darbo vietas iš Švedijos į kitas valstybes, kur mokami mažesni atlyginimai, pavyzdžiui, Baltijos šalis.

Nordea Bank AB“ vadovas Bjoernas Wahlroosas akcentavo šią riziką jau tada, kai diskusijos apie šį mokestį dar tik buvo prasidėjusios, tačiau Švedijos finansų ministrė Magdalena Andersson savo ruožtu kartoja, kad Švedijos bankai dirba sėkmingai, todėl neturėtų bijoti papildomų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)