Kaip nurodoma ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime, „East Capital“ vadovais teigė, kad visoms Baltijos valstybėms rodant puikų augimą, vėl grįžta susidomėjimas Lietuva, Latvija, ir Estija.

Penktadienį ryte Vyriausybės vadovas dalyvavo verslo pusryčiuose su Švedijos investuotojais ir verslininkais. Pristatydamas investavimo galimybes Lietuvoje, premjeras A.Butkevičius pažymėjo: „Jūs nuo pat pirmųjų Nepriklausomybės atgavimo dienų aktyviai prisidėjote prie mūsų šalies ekonomikos plėtros ir užsienio investicijų srityje užimate tvirtą lyderių poziciją. Įkvepia ir žavi Švedijos verslo pasiekimai, gebėjimas konkuruoti, taikyti naujausias technologijas ir inovacijas“.

Verslininkai taip pat buvo supažindinti su pastaruoju metu sparčiausiai augančiais šalies ekonomikos sektoriais, Vyriausybės iniciatyvomis mažinant biurokratines kliūtis investicijoms ir euro įvedimui. Premjeras pakvietė verslo atstovus pasinaudoti naujomis galimybėmis ir investuoti Lietuvoje.

Penktadienį premjeras taip pat susitiko su SEB Baltijos šalių padalinio vadovu Davidu Teare‘u. „Manome, kad artimiausiais metais Lietuvos ekonomika išlaikys augimo kryptį – atsigaunantį vidaus vartojimą ir investicijas papildys augantis eksportas. Šalis taip pat turi galimybę 2015 m. įsivesti eurą, tačiau tam reikės politinės valios ir kryptingų sprendimų“, – pristatydamas SEB parengtą kovo mėnesio Rytų Europos ataskaitą teigė D. Teare‘as.

Penktadienį taip pat numatytas premjero susitikimas su Swedbank“ prezidentu ir valdybos pirmininku Michaeliu Wolfu. Be to, ministras pirmininkas lankysis Švedijos perdavimo tinklo operatoriaus „Svenska Kraftnät“ bendrovėje.

2012 m. pabaigoje Švedijos investicijos Lietuvoje viršijo 8,95 mlrd. Lt, ir sudarė apie 17 proc. tiesioginių užsienio investicijų. Daugiausia investuota į informacijos ir ryšių, apdirbamosios gamybos, prekybos sritį, nekilnojamojo turto operacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją