Kelionių draudimo sąlygų pasikeitimai „Swedbank“ įvyko dar pernai lapkričio mėnesį, tačiau su portalu DELFI susisiekusi banko klientė Dalia teigia apie tai nebuvusi informuota.

„Apie tai „Swedbank“ klientai, net ir tie, kurie naudojasi internetine bankininkyste, nebuvo perspėti asmeninėje paskyroje ir tikriausiai, kaip ir daugelis ilgamečių klientų, galvoja, kad turėdami kreditinę kortelę, turi ir kelionės draudimą“, – rašo banko klientė.

Iš tiesų, kaip informavo „Swedbank“, klientai buvo iš anksto asmeniškai informuoti apie pokyčius. Kredito kortelių naudotojai gavo pranešimus interneto banke, informacija taip pat buvo paskelbta viešai banko interneto svetainėje ir interneto banke.

„Nuo 2016 m. lapkričio d. pasikeitė kredito kortelių pirkinių ir kelionių draudimo sąlygos bei įkainiai“, - rašome banko informacijoje.

Kartu informuojama, kad nuo šių metų pradžios keičiasi kelionių draudimo sąlygos tiek klasikinės, tiek auksinės kreditinių kortelių turėtojams.

Jei iki šiol kelionių draudimas galiojo iš karto įsigijus, aktyvinus ir turint aktyvią kortelę, tai nuo naujų metų draudimo apsauga įsigalioja tik tada, kai savo „Swedbank“ kortele arba iš bet kurios savo „Swedbank“ sąskaitos klientas sumokės bet kurias iš šių išlaidų: pirks kelionės bilietus, apmokės organizuotos turistinės kelionės išlaidas, apgyvendinimo išlaidas, patirtas iki draudžiamojo įvykio arba kuro išlaidas iki draudžiamojo įvykio.

Taip pat pridedama informacija, kad jei kliento patirtų išlaidų nustatyti nėra galimybės, klientas turės įrodyti, kad ne mažiau kaip 50 proc. visų kelionės išlaidų yra apmokėjęs bet kuria turima „Swedbank“ kortele arba iš bet kurios savo „Swedbank“ sąskaitos.

Kartu pasikeitė ir pirkinių draudimo sąlygos.

„Visoms kredito kortelėms buvo suteikta ilgesnė – 180 dienų – pirkinių draudimo apsauga. Iki tol kai kurioms kredito kortelėms ši draudimo apsauga taikoma nebuvo, o kitoms laikotarpis siekė iki 90 dienų“, - komentavo „Swedbank“ Lietuvoje atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Banko atstovas taip pat paminėjo kelionių draudimo pokyčius populiariausioms „Swedbank“ išduodamoms Auksinėms kredito kortelėms: medicininių išlaidų draudimas galioja iki 500 tūkst. eurų (buvo 65 tūkst. eurų), atsirado kelionės sutrikimo draudimas (maršruto/grafiko pasikeitimas, kelionės atšaukimas ar nutrūkimas, lėktuvo bilieto keitimas, skrydžio išvykimo laiko atidėjimas, bagažo vėlavimas), asmeninių daiktų draudimas (jei asmeniniai daiktai sugadinami ar pavagiami kelionės metu).

Apdraustos nepertraukiamos kelionės trukmė nuo 30 dienų prailginama iki 90 dienų.

Kartu Auksinės kreditinės kortelėms keičiasi nelaimingų atsitikimų draudimo suma nuo 15 tūkst. eurų visiems apdraustiesiems iki 10 tūkst. eurų kiekvienam apdraustajam. Keliaujant su šeima, vienos kredito kortelės užtenka, kad būtų apdrausti ir sutuoktinis, partneris, studijuojantys vaikai iki 22 m., vaikai ir anūkai iki 18 m.

Kelionės atidėjimo ir bagažo vėlavimo draudimo suma buvo iki 500 eurų, pakeista iki 300 eurų, o vėlavimo iki 24 val. atveju – iki 150 eurų.

Civilinės atsakomybės draudimo suma sumažinta nuo 100 tūkst. eurų iki 10 tūkst. eurų ir dar taikoma 30 eurų išskaita.

Klasikinės kreditinės kortelės medicininių išlaidų draudimo maksimali suma ir toliau išliko 50 tūkst. eurų. Draudimo apsauga vienos kelionės metu galioja 30 dienų, skaičiuojant nuo kelionės pradžios.

SEB banko Mokėjimo kortelių departamento direktorius Romas Čereška teigė, kad SEB klientams, turintiems kreditines korteles, kelionių draudimo sąlygos paskutiniu metu nesikeitė: kad draudimas galiotų, neprivaloma ja atsiskaityti prieš kelionę, už kelionę ar jos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)