- Alkoholį nuo 2018 metų bus galima įsigyti, turėti ar vartoti tik nuo 20 metų. Alkoholio galės turėti ir18-19-mečiai, jeigu jų darbas bus susijęs su alkoholio pristatymu klientams, pavyzdžiui, padavėjams ar pardavėjams. Tačiau įmonės negalės alkoholio pardavimo skatinimui pasitelkti jaunuolių iki 20 metų.

- Trumpinamas alkoholio prekybos laikas: darbo dienomis ir šeštadieniais jo bus galima įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 val., išskyrus viešojo maitinimo vietose pilstomą ar jose vartojamą alkoholį.

- Nuo 2020 metų mokamuose ir nemokamuose masiniuose renginiuose (festivaliuose, šventėse ir mugėse) bus leidžiama prekiauti silpnu - iki 7,5 laipsnio alkoholiu.

- Nuo 2020 metų nebus galima prekiauti alkoholiu paplūdimiuose.

- Nuo 2020 metų alkoholis nebebus parduodamas ir paviljonuose - neregistruotuose, į žemę įleistuose ir pamatų neturinčiuose laikinuose statiniuose iš surenkamų konstrukcijų.

- Nuo 2020 metų vasarą alkoholiu nebus leidžiama prekiauti nestacionariose prekybos vietose kurortuose, poilsio bei turizmo vietose - pliažuose, parkuose, aikštėse. Savivaldybės nebeišduos tokių licencijų.

- Viešojo maitinimo įstaigos (kavinės, picerijos ar barai) vasarą galės alkoholiu prekiauti lauke, iki 40 metrų nuo pastato. Tačiau savivaldybė galės nustatyti mažesnį atstumą arba uždrausti prekiauti lauke.

- Alkoholio neliks ir sporto arenose bei salėse, kur vyks varžybos.

- Miestų ir rajonų savivaldybės galės apriboti alkoholio prekybos laiką, nustatyti vietas, kur negalima juo prekiauti arba neišduoti licencijos, jei norima užtikrinti viešąją tvarką ir saugumą.

- Alkoholio pardavėjai galės iš visų pirkėjų reikalauti asmens tapatybės dokumentų, o kilus abejonių, ar jiems jau yra 25 metai, - privalės jų reikalauti.

- Bus draudžiama bet kokia alkoholio reklama, išskyrus informaciniuose pranešimuose, skirtuose šio verslo specialistams, alkoholio gamybos įmonių pavadinimus ir prekės ženklus iškabose ant jų pastatų ir transporto, Lietuvos transliuotojų programose.

- Alkoholio prekybos vietoje nebus draudžiami padėkliukai alaus bokalams, skėčiai, servetėlių įdėklai ir kita atributika su alkoholio prekės ženklais. Alkoholio parduotuvėse vietose darbuotojai galės vilkėti marškinėlius su jo prekės ženklais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)