Apie tai pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Ūkio ministras Valentinas Milaknis dienraščiui patvirtino, kad tokią neoficialią informaciją jis yra gavęs, tačiau neturėdamas oficialaus pranešimo ministras atsisakė komentuoti, kokios sutarties nuostatos gali būti keičiamos.

"Williams" ir "Mažeikių naftos" konsultantas Aleksandras Abišala ir atstovas spaudai Darius Šilas neigė, kad dėl rengiamų sutarčių su Rusijos koncernu gali tekti keisti pernai rudenį Vyriausybės ir JAV bendrovės susitarimą.

Dienraščio duomenimis, Vyriausybė nori aptarti "Mažeikių naftos" ir "LUKoil" rengiamą susitarimą steigti bendras naftos tiekimo ir degalų prekybos įmones Lietuvoje.

Bendros degalų didmeninės prekybos įmonės Lietuvoje 60 proc. akcijų turėtų atitekti Mažeikių bendrovei, kita dalis - "LUKoil".

Praėjusią savaitę "Mažeikių nafta" Ūkio ministerijai pateikė memorandumą apie parengtą naftos koncerno modernizavimo pirmojo etapo programą, pagal kurią ketinama pasiskolinti apie 400 mln. JAV dolerių (1,6 mlrd. litų).

Dabar šią programą įvertina speciali komisija, kurią sudaro Ūkio, Finansų, Aplinkos ministerijų ir kitų institucijų atstovai.

Pasak "Mažeikių naftos" vadovų, programą Vakarų bankų ir draudimo bendrovių grupei ketinama pateikti rugpjūčio pradžioje.

Pirmajame modernizacijos etape Mažeikių įmonės atnaujinimui ketinama skirti apie 300 mln. JAV dolerių, vamzdyno į Lietuvos pajūrį statybai ir terminalų Baltijos jūros pakrantėse galimybėms didinti - dar apie 96 mln. litų. Po modernizacijos bendrovė per metus planuoja pagaminti 8 mln. tonų kokybiškos produkcijos.

Valstybė valdo beveik 60 proc. "Mažeikių naftos" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją