Profesionaliems ilgapirščiams gyvenimą smarkiai palengvino Seimo priimtos Baudžiamojo kodekso (BK) 190-ojo straipsnio pataisos. Tai, kas anksčiau buvo vadinama nedidelės vertės turtu, po 2015-ųjų sausio 1-osios tapo smulkiu turtu.

Išaugus smulkaus turto vertei, vagys gviešiasi brangesnio laimikio, mat už jį dabar gresia viso labo administracinė atsakomybė, o ne baudžiamoji, kaip buvo anksčiau. Iki 2015-ųjų pradžios nedidelės vertės turto riba buvo 130 litų, o pakeitus Baudžiamąjį kodeksą – jau 114 eurų. Nugvelbus prekių už mažesnę sumą taikoma tik administracinė atsakomybė.

„Vagysčių skaičius padidėjo. Ypač išaugo šiemet. Toks jausmas, kad vagys šiek tiek padelsė, pasitikrino, ar tikrai veikia pakeistas Baudžiamojo kodekso straipsnis. Profesionalūs vagys gerai suskaičiuoja, už kokią sumą galima vogti, kad įkliuvus tai būtų laikoma smulkiu turtu ir jiems būtų taikoma administracinė, o ne griežtesnė baudžiamoji atsakomybė“, – kalbėjo „Rimi“ atstovė Giedrė Bielskytė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)