Palyginti su tuo pačiu 2013 m. ketvirčiu, realus BVP pokytis, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, sudarė 2,6 procento, o palyginus su praėjusiu ketvirčiu padidėjo 0,4 procento.

Trečiąjį ketvirtį daugiausia įtakos BVP augimui turėjo atsigaunanti statyba, transportas ir saugojimas, taip pat apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veikla.

Lietuvos statistikos departamentas, remdamasis išsamesniais duomenimis ir įvertinęs pridėtinę vertę pagal metodologines ESA 2010 nuostatas, patikslino 2014 m. pirmojo ir antrojo ketvirčių BVP įverčius. Patikslintais duomenimis, pirmąjį ketvirtį BVP galiojusiomis kainomis sudarė 28 051 mln. litų (8 124 mln. EUR), o antrąjį 31 678 mln. litų (9 175 mln. EUR) ir, palyginti su atitin­kamu 2013 m. ketvirčiu, atitinkamai padidėjo 3,4 ir 3,3 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)