„Ergo Lietuva“ nurodo, kad žaloms padengti rezervavo 400 tūkst. Lt. „Lietuvos draudimas” numatęs 230 tūkst. Lt sumą.

„Gyventojų pranešimai dėl sugadinto turto ar patirtų nuostolių ir toliau nenutrūkstamai plaukia į bendrovės žalų skambučių centrą, prognozuojame, kad dėl sekmadienio škvalo bus registruota iki 200 pranešimų apie sugadintą turtą ar transportą, mūsų draudėjams vien dėl šios audros atlyginsime nuostolių už 230 tūkst. litų“, - sako Gintaras Dambrauskas, „Lietuvos draudimo“ Žalų skambučių centro vadovas.

Daugiausiai pranešimų apie savaitgalį siautėjusios audros sukeltus nuostolius sulaukiama iš Kuršių Nerijos ir Klaipėdos, Palangos, Šilutės, Mažeikių bei kitų miestų ir rajonų.

Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius pasakoja, kad žmonės kreipiasi dėl vėtros nuplėštų namų ir ūkinių pastatų stogų, krušos suniokotų dangų, dėl lietaus apliejimo apgadinto turto. Klaipėdoje registruota žala, kurios metu vėjo pakelti baldai apniokojo kaimyno namą, žmonės praneša ir apie žaibų sugadintą buitinę bei elektronikos techniką. Taip pat dėl kaitros kelios įmonės registravo paukščių uždusimo nuostolius.

Didžiausias kol kas „Lietuvos draudime“ užregistruotas nuostolis – 15 tūkst. litų – bus atlygintas Pasvalio rajone, kur vėjas nuplėšė visą stogą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)