Rusijoje yra jėgų, kurios norėtų izoliuoti šalį nuo išorinio pasaulio, tačiau verslo atstovai trokšta toliau dirbti ir investuoti pasaulio rinkose.  

Tai per interviu naujienų agentūrai „Itar-Tass“ pareiškė buvęs Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas, atsistatydinęs 2011 metų rugsėjį. Šiuo metu jis vadovauja visuomeninei organizacijai  - Pilietinių iniciatyvų komitetui, rašo newsru.com.

„Šalyje yra jėgų, kurios seniai nori išlaikyti distanciją, kurios trokšta izoliacijos, galbūt kažkokio savarankiškumo. Šiandien tai pateko į palankią dirvą ir mane tiesiog stebina antivakarietiškos retorikos, kuri pas mus girdima, mastai“, - sakė A. Kudrinas.

Aleksejus Kudrinas
„Verslo pasaulyje viskas yra kitaip, verslas nori dirbti, investuoti, statyti fabrikus, prekiauti. Verslas labai nerimauja dėl to, ką girdi per radiją ir televiziją“, - pridūrė buvęs finansų ministras. 

„Palaikau poziciją, kad Rusija jokiais būdais neturi kištis į padėtį Ukrainos rytuose. Tai iššauktų nekontroliuojamą riziką tiek ekonominėje, tiek karinėje, tiek politinėje sferoje“, - teigė A. Kudrinas. 

Jo nuomone, papildomas konflikto eskalavimas iš abiejų pusių gali pareikalauti didesnių karinių išlaidų, o Rusijos karinis biudžetas yra bent 10 kartų mažesnis už NATO šalių karinius biudžetus, sakė jis. Be to, sumažės Rusijos BVP, o tai sumažins realias gyventojų pajamas, pažymėjo A. Kudrinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)