Agentūros ekspertų vertinimu, pelningiausios šiuo laikotarpiu buvo tos ekonomikos šakos, kurios yra susijusios su aukštosiomis technologijomis. Kaip rodo reitingas, iš 300 žmonių, įtrauktų į sąrašą, tik 70 pernai patyrė finansinių nuostolių.

Turtingiausio pasaulio žmogaus titulas atiteko "Microsoft" direktorių tarybos pirmininkui Billui Gatesui. Jam pavyko padidinti savo kapitalą 15,8 mlrd. dolerių, iki 78,5 mlrd. dolerių, iš dalies dėl to, kad korporacijos akcijos per metus pabrango daugiau nei 30 proc. Padidėjo ir daugelio kitų B. Geitsui priklausančių aktyvų vertė.

Antrą vietą reitinge užėmė Meksikos magnatas Carlosas Slimas, jo turtas įvertintas per 73 mlrd. dolerių. Jam praėjusieji metai buvo mažiau sėkmingi: K. Slimas ne tik užleido turtingiausio pasaulyje žmogaus vietą B. Geitsui, bet ir prarado apie 1,4 mlrd. dolerių.

Trečia vieta sąraše atiteko turtingiausiam žmogui Ispanijoje, prekybos tinklo "Inditex" steigėjui Amancio Ortegai. Jo turtas vertinamas 66,4 mlrd. dolerių. A. Ortegai pernai pavyko uždirbti beveik 9 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)