Norint prieiti prie informacijos, reikės žinoti įmonės pavadinimą ir kodą.

Kol kas dar sprendžiama, kiek tiksliai informacijos apie mokesčius bus skelbiama. Taip pat bus viešinama informacija apie skolas, ribojimus atsiskaityti grynaisiais.

Anot VMI, viešinimo praktika perimama iš užsienio valstybių, informacija apie verslo indėlį į šalies biudžetą yra svarbi, kaip ir žinios apie mokesčių vengimą ar kitus nusižengimus. Taip verslininkai bus priversti rūpintis savo įvaizdžiu, galės pasitikrinti informaciją apie esamus ar potencialius verslo partnerius.

Statybų bendrovės „Vilsta“ direktorius Tomas Grigas dienraščiui sakė, kad jei bus tiksliai viešinama kiek kokių mokesčių įmonė sumokėjo, bus galima sužinoti daug tikslios, įdomios informacijos apie bendrovę, pavyzdžiui, darbo užmokestį.

Tačiau kreditų biuro „Creditinfo“ teisininkas Anatolijus Kisielius perspėja, kad sumokėti mokesčiai yra konfidenciali informacija, kurią VMI turėtų saugoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)