Rugpjūčio 23 dieną Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) ir Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (NTB ENTS) pareigūnai sulaikė vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorių, vadybininką bei buhalterę, atliko kratas bendrovės patalpose, sulaikytųjų namuose bei automobiliuose.

Be to, kratos atliktos bendrovės prekybos ir pramogų atrakcionų vietose Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šios bendrovės vadovas ir darbuotojai piktybiškai nepaisė Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo ir kitų poįstatyminių teisės aktų reikalavimų, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą bei vykdė komercinę veiklą Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, neturėdami tam leidimo.

Kratų metu pareigūnai rado ir paėmė apie 100 000 Lt, įtariama, neįtrauktų į buhalterinę apskaitą, ir „juodąją buhalteriją" patvirtinančius dokumentus bei užrašus.

Palangos miesto policijos komisariate tyrėjai apklausė ir prekybos bei pramogų atrakcionų vietas prižiūrinčius bendrovės darbuotojus, tarp jų - ir nepilnamečius.

Į Klaipėdos apskrities VPK areštinę buvo uždaryti uždarosios akcinės bendrovės direktorius ir šios bendrovės vadybininkas.

Jiems ir bendrovės buhalterei įteikti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, be to, vienam iš sulaikytųjų įteiktas įtarimas dėl didelės vertės bendrovės turto (lėšų) pasisavinimo.

Už asmeniui patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimo turto pasisavinimą gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)