Kaip nurodoma tarnybos pranešime, kyšininkavimu įtariamas inspektorius per tarpininką reikalavo duoti kyšį už tai, kad nebūtų vilkinamas vienos Vilniaus kavinės patikrinimas ir nebūtų ilgam laikui sutrikdytas įmonės darbas.

Pareigūnai įtaria, kad už kyšį inspektorius per tarpininką įmonės vadovams pasiūlė neatlikti kavinės patikrinimo ir surašyti fiktyvų kavinės kasos patikrinimo dokumentą bei pažadėjo, kad tokiu atveju kavinė nebus tikrinama vienerius metus.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) nurodo, kad bendradarbiaus su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais, atliekančiais tyrimą dėl kyšio reikalavimo.

„Vilniaus mokesčių inspekcija teiks visą reikalingą informaciją ir kitą medžiagą STT tyrėjams, kad kuo greičiau būtų atsakyta į klausimus, kokį vaidmenį galėjo turėti institucijos darbuotojas korupciniame nusikaltime. Dar kartą noriu pažymėti, kad Mokesčių inspekcijoje visi tarnautojai privalo griežtai vadovautis ne tik įstatymais, bet patvirtintu elgesio kodeksu, o už jo taisyklių pažeidimus atleidžiami iš darbo“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė.

Vilniaus AVMI pradėjo tarnybinį patikrinimą.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuratūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)