Tyrimais jaunoji mokslininkė susižavėjo studijuodama, o vėliau – ir dirbdama universitete.

„Dirbu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) laboratorijoje, tenka atlikti daug tyrimų, kurių metu tiriama aplinkos būklė ir kokybė, tad pagalvojau, kad sukauptas praktines žinias galima pritaikyti ir už universiteto ribų, jas padaryti prieinamas visuomenei, atlikti nepriklausomas ekspertizes. Pavyzdžiui, juk ūkininkams svarbu žinoti, kokios būklės yra dirvožemis, kuriame jie augina daržoves, o tyrimais galima nustatyti nitratų kiekį dirvožemyje, rūgštingumą arba šarmingumą, humuso kiekį, ar jis nėra užterštas sunkiaisiais metalais“, - vardija jauna specialistė.

Magistro laipsnį aplinkosaugos inžinerijos srityje įgijusi L. Trečiokaitė mano, jog tyrimai galėtų padėti spręsti aplinkos užterštumo problemas, o nuosavo verslo svajonė nėra tik idėjos lygmenyje: reikalingi dokumentai jau teikiami Nacionaliniam akreditacijos biurui ir pirmąsias paslaugas tikimasi pradėti teikti metų pabaigoje.

„Siekiu akredituoti universiteto laboratorijoje parengtas metodikas tiriant sunkiuosius metalus, vėliau – bendrosios organinės anglies, lakiųjų junginių ir organikos metodikas bei mėginių paėmimą iš tiriamos vietos“, – apie planus kalbėjo ji.

Po to mergina planuoja ieškoti klientų, dirbančių žemės ūkio, aplinkos tyrimų ar mokslo srityse.

„Planuoju pradėti nuo sunkiųjų metalų analizės dirvožemyje, vandenyje, augaluose, maisto produktuose, tam šiuo metu akredituojami išdirbti metodai, vėliau akredituosime kitus metodus“, - kalbėjo ji.

Kuriama mažoji bendrija pavadinimu „Abelia LT“ planuoja bendradarbiauti su VDU dėl reikiamos įrangos ir laboratorijos.

Visgi, pašnekovė atvirauja, jog kol kas nebuvo susidūrusi su verslo kūrimo procedūromis, tad jaučia, kad stinga verslo kūrimo žinių. Visgi derybos su galimais partneriais jau prasidėjo – jie laukia laboratorijos akreditacijos ir galimybės dirbti.

Lina Trečiokaitė
„Manau, pradžioje, kol įsitvirtintume, galėtų dirbti 2 - 4 žmonių komanda, o kai pradėsime atlikti tyrimus, uždirbti galima tikėtis per pirmąjį pusmetį“, - paklausta apie komandą ir sumanymo komercinę grąžą sakė L. Trečiokaitė.

Mergina pasakoja, jog jos sumanymui kurti verslą pritaria ir artimieji, nors iš pradžių būta nerimo.

„Artimieji šiek nerimauja, kad pradėti verslą jaunam žmogui yra sudėtinga, - šypteli pašnekovė. - Tačiau išgirdę, kad sulauksiu pagalbos iš „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimo“ projekto, jie šiam sumanymui pritaria ir manimi tiki.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)