„Vakar jis buvo apklaustas kaip liudytojas, Panevėžio valdybai atliekant ikiteisminį tyrimą byloje. Tiesiog reikėjo pasitikslinti jo nuomonės ir informacijos. (...) Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, kyšininkavimo bei papirkimo, susijusio su Ignalinos atominės elektrinės didelės vertės turto pardavimo sandoriais“, - BNS sakė STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

Ignalinos AE vadovas D.Janulevičius BNS teigė per apklausą sužinojęs, kad ikiteisminio tyrimo rezultatų galima laukti kitų metų pradžioje.

„Sužinojome, kad šiek tiek daugiau aiškumo bus sausį-vasarį kitų metų, nes aš, kaip vadovas, suinteresuotas tuo procesu“, - BNS sakė D.Janulevičius.

Jo teigimu, bendrovė užsisakė nepriklausomą auditą, kuris nustatė, kad parduodant turtą - metalo laužą - nebuvo piktnaudžiavimo.

„Mes esame užsisakę ir atliktas nepriklausomas auditas, kuris patvirtino, kad nuostoliai nei buvo, nei galėjo atsirasti. (...) Kalbama ne apie įrangą, o apie metalo laužą, kuris yra užterštas“, - teigė Ignalinos AE vadovas.

STT pernai pradėjo tyrimą dėl neteisėto uždaromos ir nebeveikiančios Ignalinos AE turto pardavimo aukcionuose. Tuomet tarnyba pranešė sulaikiusi asmenį, įtariamą neteisėtų pardavimu.

Tarnyba tuomet pranešė turinti informacijos, kad sulaikytas asmuo kartu su kitais elektrinės darbuotojais, kurie prilyginami valstybės tarnautojams, sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti, parduodant milijonus eurų kainuojantį IAE turtą - pasak STT, sąmoningai buvo sumažinta parduodamo turto kaina, o aukciono sąlygos parengtos taip, kad jį galėtų laimėti tik vienintelis iš anksto numatytas dalyvis.

D.Janulevičius tuomet BNS tvirtino, kad įtarimai pareikšti dviem bendrovės darbuotojams, tačiau išsamiau komentuoti atsisakė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)