Kaip Eltą informavo ryšių su visuomene agentūra "DDB&Co. Katkevičius", per devynis šių metų mėnesius "Statoil" tinkle iš viso pasiektas 25,9 mlrd. Norvegijos kronų ikimokestinis pelnas (11,14 mlrd. litų), per tą patį laikotarpį pernai - 11 mlrd. Norvegijos kronų (4,73 mlrd. litų). Šių metų trijų ketvirčių pelnas viršija pernykštį daugiau nei du kartus (135,5 proc.).

Per tris šių metų ketvirčius "Lietuva Statoil" apyvarta pasiekė 265,85 mln. litų - tai 17,78 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai apyvarta siekė 225,72 mln. litų.

Per visus 1999 metus "Lietuva Statoil" apyvarta buvo 316 mln. litų. Per praėjusius metus "Lietuva Statoil" investicijoms skyrė 160 mln. litų.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 31 "Statoil" degalinė (10 iš jų įsikūrusios Vilniuje). Greitai bus atidarytos dar 3 degalinės: Panevėžyje, Klaipėdoje ir Kaune. Tiek pat "Statoil" degalinių veikia ir Latvijoje, Estijoje - 22 degalinės.

Šiais metais "Statoil" pasiekė geresnių rezultatų daugiausiai dėl kylančių pasaulinių naftos ir dujų kainų, padidėjusios naftos perdirbimo pelno maržos ir efektyvesnio kompanijos valdymo bei išlaidų mažinimo.

"Devynių mėnesių rezultatai šiais metais yra geriausi per visą mūsų kompanijos istoriją, - sakė vykdantysis direktorius Olavas Fielis (Olav Fjell). - Tai lėmė ne tik rinka, bet ir sumažinti produkcijos kaštai".

"Statoil" kompanija yra viena didžiausių pasaulio žalios naftos tiekėjų. Skandinavijos rinkoje "Statoil" užima pirmąją vietą pagal benzino ir kitų naftos produktų pardavimus.

Šiuo metu "Statoil" tinklas jau veikia 24 valstybėse. Praėjusių metų pabaigoje kompanijoje įvairiose šalyse dirbo 18 tūkst. darbuotojų. Kompanijoje "Lietuva Statoil" dirba 367 darbuotojai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją