Darbą Londone į verslą Lietuvoje iškeitęs Dalinuosi.lt direktorius Paulius Valatkevičius sako, kad toks verslo modelis pastaraisiais metais visame pasaulyje sulaukia ypač daug susidomėjimo ir pasekėjų.

„Europoje jau ne vienerius metus sėkmingai veikia automobilių ar vaikiškų daiktų dalinimosi sistemos, o JAV apstu projektų, kurie skatina dalintis daiktais netoli vienas nuo kito gyvenančius žmonės. Mes esame šio verslo ambasadoriai Lietuvoje“, - dėsto P. Valatkevičius.

Anot jo, žmonės įsigyja daug ir įvairių daiktų, kurių buityje prireikia retai, didžiąją laiko dalį jie yra nenaudojami. „Įvairūs prietaisai kainuoja brangiai, nors, pavyzdžiui, grąžtą daugelis mūsų naudoja vos kelis kartus per metus. Tad kam jį pirkti? Paprastą grąžtą, kuriuo reikia išgręžti vos porą skylių, galima išsinuomoti gal net iš tame pačiame name gyvenančio žmogaus. Taip ir su daugeliu kitų daiktų. Be to, manome, kad ir kainos bus prieinamos visiems – Dainuosi.lt sistemos dalyviai visada galės derėtis“, - sako P. Valatkevičius.

Šiuo metu Dalinuosi.lt svetainėje jau yra apie 80 įvairiausių daiktų, kurie gali praversti namuose arba paįvairinti laisvalaikį: tai ir grąžtai bei kiti prietaisai, sporto įranga, knygos, stalo žaidimai, papuošalai ir vienas automobilis.

Planuojama, kad ateityje Dalinuosi.lt sistemą papildys ir įvairių daiktų nuomos paslaugas teikiančios bendrovės. Dalinuosi.lt savo veiklą ketina plėsti ir į kaimynines šalis. „Matydami, kaip visame pasaulyje dalinimosi-nuomos idėjos sulaukia vis daugiau bendraminčių, manome, kad ir Lietuvoje žmonės greitai atras šio projekto naudą. Skaičiuojame, kad „įdarbinęs“ savo daiktus per mėnesį gali papildomai uždirbti apie 200 litų. Akivaizdu, kad dalintis apsimoka“, - tvirtina P. Valatkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)