Tačiau komisijos pareigūnai kol kas nesiryžta prognozuoti, koks bus sprendimas. Laikinasis komisijos dujų skyriaus viršininkas Kazimieras Daujotas BNS sakė, kad sprendimas priklausys ir nuo bendrovės "Lietuvos dujos" stebėtojų tarybos pozicijos.

Komisija, atsižvelgusi į Rusijos koncerno "Gazprom" didinamą dujų kainą Lietuvai, praėjusią savaitę nutarė nuo sausio pradžios pabranginti dujas 3,1 cento už kubą, tačiau dar paprašė "Lietuvos dujų" stebėtojų tarybos pareikšti savo nuomonę. Nauja kaina galiotų vartotojams, perkantiems dujas iš bendrovės "Lietuvos dujos".

Ūkio ministerija, valdanti "Lietuvos dujas" ir turinti daugumą stebėtojų taryboje, praėjusį penktadienį pareiškė, kad nuo sausio 1-osios gamtinės dujos vartotojams nebrangs.

Tačiau stebėtojų tarybos pirmininkas, ūkio viceministras Gediminas Miškinis BNS trečiadienį negalėjo tvirtai pasakyti, kad tokia pat bus ir stebėtojų tarybos nuomonė. Posėdžio taryba renkasi ketvirtadienį, jame dalyvaus ūkio ministras Eugenijus Maldeikis bei vieno didžiausių "Lietuvos dujų" klientų ir skolininkų "Kauno energijos" atstovai.

"Yra ir išorinių, ir vidinių veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgti: dujų kainą didina Rusijos koncernas "Gazprom", o "Lietuvos dujos" turi vidinių rezervų. Dujų kaina nebūtinai turi didėti proporcingai žaliavos tiekimo kainai", kalbėjo G. Miškinis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją