„Suomijoje, jei jūs einate į darbą daugiau nei 400 m jau esate atletas, Baltijos šalyse mes esame kur kas konservatyvesni: reikia užsiregistruoti sporto klube ir jame lankytis tris kartus per savaitę, tada jūs būsite atletas. Džiaugiuosi dėl tokios tvarkos“, - per savo pranešimą „Amerikietiški kalneliai į sėkmę“ dėstė jis.

A. Atraja atviravo, jog ekonominis sunkmetis bendrovei smogė labai skaudžiai, teko atleisti daug darbuotojų ir uždaryti parduotuvių, bet dabar jis pastebi, jog situacija gerėja.

DELFI primena, jog šiemet apie 80 parduotuvių tinklą turintis „Sportland“ pritraukė Jungtinės Karalystės mažmenininko „Sports Direct“ investiciją į savo kapitalą – britų mažmenininkui leista įsigyti 60 proc. „Sportland International Group“ akcijų.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Europos ekonomika yra stabili, nes sportas gali vykti tik stabilioje ekonomikoje“, - konstatavo jis.

Tačiau verslininkas vardijo, jog nepaisant palankios ekonominės situacijos, konkuruoti sportinių prekių pardavėjams yra nelengva, nes jų konkurentais yra ir elektronikos pardavėjai, ir kazino, ir kiti laisvalaikio praleidimo būdų siūlytojai.

Batelius pirks telefonu

Paklaustas, kaip mato sportinių prekių pardavėjų ateitį po dešimtmečio, A. Atraja vardijo, jog jau dabar pastebi augančią prekybos internetu svarbą, o po dešimtmečio ji bus dar didesnė.

“Aš manau, kad 2023 m. 30-40 proc. žmonių sportinius batelius pirks internetu, tikriausiai telefonu arba dar mažesniu prietaisu. Tačiau esu tikras, kad dar 30 proc. pirkėjų perka vadovaudamiesi emocija, jie tiesiog leidžia laiką prekybos centruose ir gali pamatyti batelius ten“, - sakė jis.

Pasak prekybos tinklo įkūrėjo, patirtis rodo, jog žmonės sportines prekes, pavyzdžiui, batelius, gali nusipirkti tik dėl to, kad jie atrodo gražūs, ryškūs ar jų kaina – patraukli.

„Dar 30-40 proc. ieško ekspertinio patarimo“, - sakė jis ir pridūrė, kad šios srities pirkėjams ir toliau svarbiomis išliks parduotuvės, kur galima geriau nustatyti žmogaus poreikius.

Prekybos tinklas skaičiuoja, kad Baltijos šalyse apie 35 proc. gyventojų yra aktyvūs, tai yra užsiima sportu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)