Atėjo laikas šią technologiją išmėginti drabužių dizaineriams ir mados industrijos entuziastams. Nors dizaineriai naudoja spausdintas medžiagas jau nuo 2010 m., šių medžiagų pasiūla iki šiol buvo labai ribota.


Drabužių gamybą pasitelkus 3D technologiją riboja medžiagos, kurios gali būti spausdinamos šiuo spausdintuvu, todėl dizaineriams paprastai trūksta kūrybinės laisvės“, - sakė „3D Printshow“ madų šou kuratorė Faith Robinson.

„Dėl neseniai pristatytos įvairių medžiagų ir spalvų spausdinimo technologijos, 3D spausdinimo tendencijos mados pasaulyje iš nelanksčių baltos spalvos nailoninių 3D objektų virto realistiškai atrodančiais dirbiniais“, - pasakojo ji.

Kai kurie dizaineriai, kaip rašo „The Business Insider“, pavyzdžiui, Australijoje įsikūrusi „XYZ Workshop“ netgi suteikia galimybę parsisiųsti savo gaminius, o tai reiškia, kad bet kuris 3D spausdintuvą turintis asmuo gali dalyvauti drabužių kūrimo procese. Kadangi 3D spausdintuvai tampa vis prieinamesni, 3D spausdinimo technologija iš tiesų tapo viena įdomiausių naujovių mados pasaulyje.

Kartu su 3D nuskaitymo technologija 3D spausdinimas gali pakelti mados pasaulį į neįtikėtiną suasmeninimo lygmenį“, - patikino F. Robinson ir pridūrė, kad tai – naujas prieinamos aukštosios mados suvokimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)