Amerikiečių bankų „Bank of America“, „Merrill Lynch & Co“, „Citigroup“ ir „Goldman Sachs Group“ reitingai pakeisti iš А/А-1 į А-/А-2, o prognozė „neigiama“.

„Bank of New York Mellon“ ir „Wells Fargo“ reitingai sumažinti nuo АА-/А-1+ iki А+/А-1, prognozė „neigiama“. „JPMorgan Chase“ reitingas sumažintas nuo А+/А-1 iki А/А-1, prognozė „stabli“.

Pasikeitimai ir Kinijos bankų sektoriuje: „Bank of China“ ir „China Construction Bank“ reitingai nuo А-/А-2 pakilo iki А/А-1, prognozė „stabili“. Šveicarijoje UBS reitingas iš А+/А-1 pakeistas į А/А-1, prognozė „neigiama“, o banko „Credit Suisse“ reitingas liko tas pats (А+/А-1), tačiau prognozė pakeista į „neigiamą“.

„Deutsche Bank“ reitingo (А+/А-1) prognozė pakeista taip pat į „neigiamą“. Didžiosios Britanijos „Barclays“ reitingas iš А+/А-1 pakeistas į А/А-1, „HSBC Holdings“ iš АА-/А-1+ į А+/А-1, o „Royal Bank of Scotland Group“ iš А/А-1 į А-1/А-2, jų prognozė „stabili“.

„Nordea" bankas išlaikė AA- reitingą.

Praėjusią savaitę „S&P“ taip pat įspėjo, kad gali sumažinti euro zonos šalių reitingus. Analitikų ataskaitoje buvo minimos Prancūzija, Ispanija, Italija, Airija ir Portugalija. Taip pat agentūros analitikai pabrėžė, kad susiklosčius pačiam blogiausiam įvykių variantui prireiks rekapitalizuoti „nesuskaičiuojamą kiekį bankų“ Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje. Ekspertų vertinimu, akivaizdžiai pablogėjus situacijai nepadės netgi tradiciniai išėjimo iš krizės mechanizmai.

Priminsime, kad šiemet rugpjūtį „S&P“ pirmą kartą istorijoje sumažino ilgalaikį JAV skolinimosi reitingą iki АА+. Motyvuodami savo sprendimą, agentūros analitikai nurodė šalies deficito augimą ir veiksmingos finansų politikos stygių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją