Šios lengvatos taikomos, jeigu draudėjai dėl nepriklausančių nuo jų pačių veiklos priežasčių negalėjo laiku sumokėti įmokų į "Sodros" biudžetą.

Nutarimas numato, kad įstaigos ir organizacijos, visiškai išlaikomos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų, gali būti atleistos nuo delspinigių mokėjimo tik tiek, kiek jos nebuvo finansuojamos pagal Finansų ministerijos ir savivaldybių pateiktas ataskaitas.

Kad būtų atleistas nuo delspinigių mokėjimo arba kad būtų atidėtas jų išieškojimo terminas, draudėjas turi "Sodros" teritoriniam skyriui pristatyti dokumentus, patvirtinančius įsiskolinimo priežastis, paskutinio ataskaitinio laikotarpio balansą (individualių (personalinių) įmonių savininkai ir jiems prilyginti savarankiškai dirbantys asmenys pateikia patvirtintas įsiskolinimo laikotarpio pajamų deklaracijų kopijas), delspinigių mokėjimo tvarkaraštį, "Sodros" ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų paskutinio ataskaitinio laikotarpio finansinę apyskaitą.

"Sodros" Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vyriausioji specialistė Živilė Kriaučiūnienė primena, kad nepasikeitė nuostata, jog visiškai iš valstybės ir savivaldybių biudžetų išlaikomos įstaigos ir organizacijos apskaičiuotas socialinio draudimo įmokas turi sumokėti tą dieną, kurią iš banko įstaigų gauna lėšas praėjusio mėnesio atlyginimams išmokėti, bet ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną prieš kito mėnesio 15 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją