A.Butkevičius pasiūlė peržiūrėti mokesčių įstatymus bei imtis kitų priemonių.

"Neigiamai "Sodros" įmokų surinkimui atsiliepia mokesčių įstatymų lengvatos, kurios sudaro galimybę ūkio subjektams nemokėti įmokų "Sodrai", teigė Seimo narys.

A. Butkevičius mano, kad į "Sodros" biudžetą turėtų būti pervedamos ne tik skurdžios samdomų darbuotojų įmokos, bet ir kai kurie kiti mokesčiai.

Jis taip pat mano, kad "Sodros" biudžeto valdymą turėtų perimti valstybės iždas. Pavyzdžiui, JAV valstybės iždas valdo pavienius fondus, kurių lėšos yra apskaitomos atskirai.

"Tai leistų subalansuoti pinigų srautus ir metų pabaigoje, jei reikia, "Sodros" biudžeto deficitą dengti valstybės biudžeto lėšomis", BNS sakė A. Butkevičius.

Be to, pasak jo, jei "Sodros" biudžetas būtų valdomas centralizuotai, ji galėtų iš bankų imti paskolas su mažesnėmis palūkanomis.

"Kiekviena Vyriausybė, priimdama tam tikrus įstatymus, turėtų paskaičiuoti, ar ji finansiškai pajėgi biudžetą įgyvendinti", kalbėjo socialdemokratas.

Negalutiniais duomenimis, 2000-ųjų "Sodros" biudžeto deficitas siekė 226 mln. litų. Pagal Seimo patvirtintą fondo biudžetą "Sodros" pajamos turėjo viršyti išlaidas beveik 29 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją