52 metų R. Bartašiui iškeltą baudžiamąją bylą nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Alenas Piesliakas.

Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai teigia, kad dabar jau buvęs auditorius 2010 m. atlikdamas po metų bankrutavusio „Snoro“ banko finansinės veiklos auditą, nesilaikė Audito įstatymo bei Tarptautinių audito standartų reikalavimų ir pateikė išvadą, kuri suklaidino Lietuvos banką, valstybės institucijas bei fizinius juridinius asmenis dėl banko finansinės būklės.

Taip, anot Generalinės prokuratūros, R. Bartašius galėjo prisidėti prie nepagrįsto saugių investicijų „Snoro“ banke iliuzijų kūrimo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad audito metu buvo remiamasi tik banko akcininko Vladimiro Antonovo ir kitų banko vadovų pateiktais raštais apie milijoninius sandorius, neįsitikinus jų pagrįstumu ir teisėtumu. Be to, pateikiama informacija neatitiko realios padėties banke.

Taip pat įtariama, kad auditorius galėjo nuslėpti kai kuriuos sandorius – esą jis taip pat galėjo būti suinteresuotas, jog informacija apie neskaidrią banko veiklą nebūtų žinoma. Prokurorai išsiaiškino, kad auditorius buvo „Snoro“ banko klientas, o jo sąskaitoje buvo beveik 900 tūkst. eurų.

Atsakomybėn patrauktas buvęs auditorius jam pateiktų kaltinimų nepripažįsta. Tuo metu prokurorai teigia, kad dėl kaltinamojo neatliktų pareigų buvo padaryta didelė žala valstybei.

Jeigu teismas konstatuos, kad auditorius tinkamai neatliko pareigų ir nuslėpė realią padėtį „Snore“, jam grės bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Be to, jam gali būti skirtas draudimas užimti tam tikras pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)