Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, 2011 metai tapo reikšmingų pasiekimų ir didelių galimybių metais. Praeitais metais AB „Snaigė“ pardavė virš 175 tūkst. vnt. šaldytuvų. Didžiąją (96 proc.) apyvartos dalį sudarė eksportas į daugiau kaip 30 Europos ir Azijos šalių. Daugiausia lietuviškų šaldytuvų nupirko Vokietija, Ukraina, Prancūzija, Portugalija.

Bendrovė ženkliai sustiprino savo prekybines pozicijas Ukrainoje pradėjusi prekiauti su vienu svarbiausių Ukrainos buitinės technikos tinklų – „Eldorado“. Po kelių metų pertraukos šaldytuvai su „Snaigė“ ženklu vėl pradėti eksportuoti į Rusiją ir Baltarusiją.

AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos nuomone, vienas svarbiausių 2011 metų įvykių buvo strateginio investuotojo atėjimas. Rusijos pramoninės šaldymo įrangos gamintoja bendrovė „Polair“ netiesiogiai veikdama per UAB „Vaidana“ įsigijo 23 716 668 paprastąsias vardines akcijas, sudarančias 59,86 procentus visų bendrovės akcijų ir jų suteikiamų balsų visuotiniame Bendrovės akcininkų susirinkime.

Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, 2011 m. bendrovė daug nuveikė kurdama naujus gaminius bei tobulindama esamus.

„Birželį pristatėme naujus, prabangius šaldytuvus su stiklo durimis Snaigė Glassy“, - teigė G. Čeika. "Sukūrėme naują šaldytuvą RF35 su padidintu šaldiklio skyriumi, kuris per trumpą laiką tapo vienu geriausiai parduodamu AB „Snaigė“ gaminiu Pabaltijo ir Rytų rinkose.“

Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, dėl valiutų kursų pasikeitimų perkainavus AB „Snaigė“ valdomos uždarytos Kaliningrado gamyklos skolas motininei bendrovei susidarė 5,6 mln. Lt. nuostolis. „Šis popierinis skolos perkainavimas yra nesusijęs su bendrovės veikla ir turėtų būti eliminuojamas, vertinant metinius bendrovės rezultatus“- teigė G. Čeika.

Kaliningrado stogo griūtis ir remonto darbai sutrukdė sėkmingai parduoti Kaliningrado gamyklą praėjusiais metais. Šiuo metu bendrovė aktyviai derasi su potencialiais pirkėjais ir 2012 m. tikisi įplaukų iš šios gamyklos pardavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją