Trečiadienį paviešinti duomenys taip pat parodė, kad gamintojų kainos praėjusį mėnesį buvo sumenkusios, todėl analitikai mano, kad infliacija pastaruoju metu spartėti neturėtų.

Silpna apdirbamoji pramonė ir sumenkusi infliacija, taip pat praėjusį mėnesį staigiai sumažėjęs naujų darbo vietų skaičius greičiausiai paskatins JAV federalinį atsargų banką per dvi dienas trunkantį posėdį nekeisti bazinių palūkanų normų.

„Nuviliantys aktyvumo apdirbamojoje pramonėje skaičiai rodo ir toliau šiame ekonomikos segmente vyraujantį silpnumą. Greičiausiai ir toliau šie rodikliai centriniam bankui kels daugiausiai nerimo“, – teigia „TD Securities“ vyriausiojo ekonomisto pavaduotojas Milanas Murleinas (Millan Mulraine).

Penktąjį šių metų mėnesį apdirbamosios pramonės aktyvumas sumenko 0,4 proc., nors balandį buvo kilstelėjęs 0,2 proc. „Reuters“ apklausti ekonomistai tikėjosi, kad balandį rodiklio augimas sieks 0,3 proc., o gegužę – visai nepakis.

Praėjusį mėnesį motorinių transporto priemonių ir jų dalių gamybos apimtys smuko 4,2 proc. – tai didžiausias toks nuosmukis nuo pat 2014-ųjų sausio. Anot ekonomistų, kritimas greičiausiai yra laikinas, nes automobilių pardavimai išlieka stiprūs, o gaminių atsargos sektoriuje tinkamai valdomos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)