Stichija taip pat suniokojo dešimt kelių eismo ženklų.

Stichinės nelaimės padarinius pajuto 16 uostamiesčio mokyklų ir darželių – kai kuriuose pastatuose apgadinti stoglangiai, o teritorijose išvartyti medžiai.

Per audrą nukentėję klaipėdiečiai į savivaldybę dėl patirtų nuostolių atlyginimo kol kas nesikreipė.

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo Andriaus Kačalino teigimu, sekmadienį praūžęs škvalas prilyginamas stichiniam reiškiniui, t.y. nenugalimai jėgai, kuri panaikina savivaldybės civilinę atsakomybę.

Dėl praūžusio uraganinio vėjo Klaipėdos paplūdimių tvarkytojams padaugėjo darbo. Smiltynės, Melnragės ir Girulių paplūdimius prižiūrinčių įmonių darbininkams teks atkasti smėliu užneštus laiptus, medinius takus, automobilių stovėjimo aikšteles.

Sekmadienį pajūryje ir kituose šalies rajonuose siautė stiprus škvalas - virto medžiai, į orą kilo daiktai. Medikų pagalbos prireikė bent aštuoniems pajūryje buvusiems žmonėms. Dėl gamtos stichijos buvo sutrikęs elektros tiekimas. Draudikai sako, kad škvalo metu buvo padaryta žalos už 1 mln. litų

Sinoptikų duomenimis, Nidoje vėjo greitis siekė 36 metrus per sekundę, Klaipėdoje praūžė 31 metrų per sekundę vėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)