Tiek konkurso dokumentų rinkinių parduota iki birželio 2 dienos. Tarp susidomėjusiųjų yra ir Vakarų bendrovių bei bankų.

Galutinis konkurso, paskelbto gegužės 22 dieną, dalyvių skaičius bus aiškus birželio 19 dieną, kai baigsis paraiškų priėmimas, penktadienį spaudos konferencijoje pranešė "Lietuvos energijos" generalinis direktorius Arūnas Keserauskas.

Baltarusija už elektros energiją Lietuvai skolinga apie 320 mln. litų, tačiau konkursas paskelbtas dėl 224 mln. litų (56 mln. JAV dolerių) skolos.

Konkurso keliu bus bandoma rasti įmonių, kurios prekėmis grąžinamą Baltarusijos skolą paverstų pinigais ir sumokėtų juos "Lietuvos energijai".

"Lietuvos energijos" Komercijos departamento direktorius Dangiras Mikalajūnas BNS negalėjo pasakyti, kada gali būti pasirašytos sutartys su konkurso nugalėtojais ir kada prasidės atsiskaitymai. Sutarčių projektams dar turės pritarti Vyriausybė.

Manoma, kad "Lietuvos energija" niekada neatgaus visos Baltarusijos skolos, nes, kaip pripažino ir Ūkio ministras Valentinas Milaknis, atgauti pinigus, tęsiant tiesioginius atsiskaitymus, iš koncerno "Belenergo" nebus lengva.

V. Milaknis viliasi, kad teisėsauga kada nors įvardins "šio palikimo autorius".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją